Az MLZphoto képszerverének használata

Bizonyára észrevettétek, hogy a tesztelt fényképezőgépek és objektívek képmintái már csak linkként szerepelnek a cikkekben („A képmintákat errefelé találjátok”). A fotók ugyanis egy külön tárhelyre kerülnek, ahonnan eredetiben is le lehet őket tölteni, így megmarad minden EXIF adat és a fájlok újratömörítés nélkül nézegethetőek. A felhasználó felület elég egyszerű és egyértelmű, de hátha segíthetek alábbi pár sorral a használatban.

A file.mlzphoto.hu oldalon gyártókra bontva jelenik meg a tartalom. Afféle fájlmenedzserrel találja magát szembe az érdeklődő, ahol balra a menük, jobbra pedig a fájlok találhatóak. Ha rákattintasz egy fájlra, megjelenik a kiválasztott kép a böngésző méreteihez igazított, lecsökkentett méretben.

Ha az előző, vagy a következő képet szeretnéd megtekinteni, akkor nincs más dolgod, mint a billentyűzeted jobb és bal kurzorai használatával lapozni, de ha ez nem működne a böngésződ miatt, akkor a kép alatti menü segíthet. Ott balról jobbra haladva alábbiakkal találkozol: a kiválasztott fájl neve, az eredeti felbontás pixelben, a balra (visszafelé) lapozó nyíl, az adott kép száma/összes kép száma az adott könyvtárban, a jobbra (azaz előrefelé) lapozó nyíl, a „teljes kép” (ezzel az aktuális fotó akkorára nagyítható, amekkora a böngészőnk ablaka), a kép letöltése (erre kattintva egy új ablak nyílik meg a böngészőben, ahol megjelenik a kiválasztott kép eredeti méretben – jobb egérgomb „mentés másként” és le is mentetted), illetve a kép bezárása gomb.

Ha kérdésed lenne, a hozzászólásoknál tedd fel, igyekszem minél előbb megválaszolni!

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...