A Peak Design újabb zseniális húzása: The Everyday Tote 20L

A Peak Design egy másik érdekességére bukkantam a minap, mégpedig a „The Everyday Tote 20L” fotós táskára, ami egy újabb ötletes, számtalan hasznos részlettel ellátott válltáska / hátizsák / „pláza-szatyor”. Már a „The Everyday Backpack 30L” fotós hátizsáknál meggyőződhettem arról, hogy a kis manufaktúraféle gyártó nem hétköznapi termékekkel kényezteti a fotós közösséget, így nem volt kérdés, el kellett hoznom egy bemutató erejéig ezt a 20 literes kis csodát is.

Már nevéből is kiderül („tote” – cipelő, hordozó), hogy a The Everyday Tote nem egy szokványos fotós táska, hanem egy olyan, a mindennapos használatra szánt „cipelő eszköz”, amiben a fotós felszerelésünk mellett a hagyományos utenzíliák is elférnek. Megközelíteni tehát nem csak a fényképész szemszögéből érdemes, hanem a hétköznapi ember oldaláról egyaránt.

A The Everyday Tote külsőleg üdítően egyedi, nem a szokásos, unalmas fekete zubbony külalakot nyújtja. Anyaga ugyanaz a vízlepergető, elegáns szövet, mint amit a hátizsáknál láthattunk. Ránézésre semmiképp sem hasonlít egy fotós táskára, legalábbis első pillantásra nem tudnám róla elképzelni, hogy akár egy kisebb tükörreflexes szett is elhelyezhető benne (pedig de). Persze, a fotós felszerelés mellé egy legfeljebb 13”-os notebook vagy táblagép és számtalan apró mütyür is elfér, így nem kell otthon hagyni semmi fontosat (vagy kevésbé fontosat).

Külső oldalán, ahol a pánt is látható, egy mágnessel záródó zseb található, ahová okostelefont, kisebb táblagépet, könyvet, vagy más, lapos tárgyat helyezhetünk el. A The Everyday Tote külső héja egyébként roppant érdekes működésű: mindig igazodik ahhoz, hogy a belseje mennyire van telepakolva, ezért a padlóra állítva soha nem borul fel (ha lökdössük, akkor – persze – ez a táska is fel fog borulni..).

Az imént említett pánttal biztonságosan le lehet zárni a táska „főbejáratát”, amit egyébként szintén mágneses zárrendszer tart csukva – nem kell cipzárral, csattal bíbelődni, és esőben a víz sem folyik be.

A táska hátoldalán az a két vállpánt található, amivel pillanatok alatt hátizsákká alakítható a The Everyday Tote. Attól függően, hogy milyen hosszúra húzzuk ki ezeket a hevedereket válltáska, hátizsák, vagy egyszerű kézitáska lesz a Tote-ból. A két fekete pánt közötti szövetcsík sem csupán dizájnelem: ezen a részen fűzhető fel kerekes kocsira a Tote.

Ha fényképezőgépünket is magunkkal visszük, akkor ahhoz kényelmesen, a táska oldala felől is hozzáférhetünk. A The Everyday Tote mindkét oldalán egy gyors mozdulattal lehúzható cipzáras ajtó fedi a fotós szettet. Ha gyakran és gyorsan szeretnénk hozzáférni a fotómasinához, akkor lehúzva is hagyható a cipzár, az oldallapot fent egy mágnes tartja a helyén.

A The Everyday Tote belseje egy teljesen logikusan felépített rendszer, ahol az egyik oldalon a kisebb tárgyaknak vannak kialakítva zsebek, míg a másik oldalon a táblagépnek és a notebooknak található a fachja. Középen a hátizsáknál már megismert, hajtogatással alakítható elválasztók gondoskodnak a fotós szett biztonságáról.

Most akkor a Peak Design The Everyday Tote 20L egy fotós táska? Esetleg egy hátizsák, vagy egy bevásárló kézitáska? Ez csak tőled függ, ugyanis arra használod, amire csak akarod. A The Everyday Tote talán az egyik legsokoldalúbb, cipelésre tervezett terméke a gyártónak.

A próba során két apró bökkenőt vettem észre: az egyik, hogy hátizsák üzemmódban előre, tehát még felvétel előtt be kell állítani a pánt hosszát, mert hátra véve már nem csúszik olyan könnyen a heveder, és féloldalasan állhat a zsák a hátunkon. A másik, hogy jól megpakolva (főleg egy testesebb notebookkal) a fő mágneses zár nem minden esetben marad teljesen zárva, ezért a fentebb említett biztonsági pántot mindenképp érdemes beakasztani és méretre húzni. Nem ártott volna még egy cipzáras belső zseb sem, ahová az apróbb, „szeretek elveszni a táska mélyén” típusú kacatokat lehetne biztonságosan elhelyezni.

A Peak Design The Everyday Tote 20L egy érdekes, formabontó táska, amit nem csak fotósoknak merek ajánlani. A világos és sötétebb szürke színben kapható táska akár munkába járáshoz, akár fotós kiruccanásokhoz is használható, sőt, kismamák kisdedjük „felszerelését” is rábízhatják (tudod, cumisüveg, pelenka, cumi, fertőtlenítő kendő stb.). A termék uniszex kialakítású, se a hölgyeket, se a férfiakat nem fogják megszólni miatta. Tőlem jár neki a „Jóféle” cím, avagy a „Bronzérem”. A Tripont Foto Video Kft. szaküzletében bruttó 65 900 forintos áron vásárolható meg.

Peak Design The Everyday Tote 20L

A Peak Design The Everyday Tote 20L táskát a Tripont Foto Video Kft.-től kaptam bemutatóra.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...