Itt a Canon önműködő rendszervakuja, a Speedlite 470EX-AI

A Speedlite 470EX-AI talán a legérdekesebb és legizgalmasabb Canon márkájú rendszervaku lehet, amit eddig bemutattak: a 47-es kulcsszámú vaku a téma és a környezet függvényében automatikusan állítja be a villanófejet. A termék egy elővillantás segítségével kalkulálja ki a távolságot a témától, a plafontól, majd a kapott adatok alapján beforgatja a fejet az optimális megvilágítás érdekében.

A fej akkor is igazodni fog a fotós igényeihez, ha az átvált tájképről portrémódra (vagy fordítva): a villanófej átmozgatásához a fényképésznek csupán kétszer le kell félig nyomnia a fényképezőgép kioldóját. Természetesen van félautomata mód is, így a fotós maga átveheti a vezérlés fölötti uralmat. Ebben a módban a fényképész beállíthatja a fejet, amire a vaku „emlékezni” fog, így portrémódból tájképmódba váltáskor is megtörténik a fej átpozícionálása.

A Speedlite 470EX-AI infravörös AF-támogatást is kínál, tartománya 24-105 mm közé esik, de van egy 14 mm-es ultra-nagylátó módja is. Bár nincs rádióvevője, optikailag távvezérelhető. A Speedlite 470EX-AI áprilisban kerül a boltokba, ára 400 dollár lesz.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...