Megérkezett a Sony új APS-C szenzoros zászlóshajója, az A6600

A Sony rajongóinak hosszasan kellett várakozniuk erre a pillanatra, de most végre eljött: a japánok végre bemutatták az APS-C szenzoros kategória új zászlóshajóját, az A6600-at, ami továbbra is egy 24 MP-es képérzékelő köré épül. Röviden a lényegről: szenzormozgatásos képstabilizátor, a legújabb Real-time Tracking AF rendszer, ami zökkenőmentesen vált személykövetésből arc-, majd szemkövetésre (ez a rendszer 4K felbontású videók készítésekor is elérhető marad), illetve az új, Z-akku használata, ami megduplázza az egy töltéssel készíthető képek számát. A nagyobb kapacitásnak azonban ára van, az A6600 100 grammal nehezebb lett elődjénél, így már 503 grammot nyom.

Kép forrása: Sony

Elvileg javult a markolat ergonómiája (nagyobb lett a „nyél”, ami nem kis részben a nagyobb akkunak köszönhető), és továbbra is menthetünk 14-bites RAW fájlokat fotózáskor. Az A6600-nak már több köze van egy videokamerához, mint az elődjének, hiszen ehhez a készülékhez már nem csak külső mikrofont, de fejhallgatót is csatlakoztathatunk. A 4K felbontású mozgóképek HLG módban is használhatók, ami segít kiaknázni a masina teljes dinamikatartományát. A sorozatfelvételi sebesség csúcsa 11 kép/mp autofókusszal és fényméréssel, az OLED alapú elektronikus kereső viszont maradt 2,36 millió képpontos. A hátsó kijelző (3”-os, 921 ezer képpontos) érintésérzékeny és a monitor közreműködésével érintéssel is áthelyezhető az AF mező.

Kép forrása: Sony

A Sony A6600 novembertől lesz megvásárolható, ára 1400 dollár körül alakul. A gépet szettben is meg lehet majd vásárolni, a 18-135 mm F3.5-5.6 optikával már 1800 dollárba kerül a móka. A készülék részletes műszaki adatlapja itt található.

Kép forrása: Sony

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...