Öt egyszerű, követendő tanács utazáshoz

Meseszép őszi reggelen ébredsz, izgatottan intézed folyó és kopogó ügyeidet, mert tudod, nem sokára indulsz a reptérre, vár a külföldi fotós kaland! Íme, öt egyszerűen követhető tanács a sokat utazó profi fotóstól, Stephen Alvareztől, hogy még kellemesebb, gördülékenyebb és felhőtlenebb legyen az önfeledt utazás:

  1. Bevált, megbízható fényképezőgépet és okostelefont vigyél magaddal (az összes kiegészítővel, mint memóriakártya, töltő, adatkábel stb.).
  2. A drága fotós felszerelést lehetőleg diszkréten csomagold, ne üvöltsön róla, hogy érdemes ellopni. Néha egy sima hátizsák is megteszi, nem kell a kifejezetten fotós táskát erőltetni. A fotós felszerelésed mindig legyen nálad, soha ne add fel poggyászként!
  3. Öltözz a célállomás időjárásának megfelelően és vigyél magaddal kényelmes lábbélit, hosszú szárú nadrágot, hogy a szélsőségesebb időjárásra is fel légy készülve.
  4. A célállomáson bérelj fel olyan helyi idegenvezetőt, aki jól ismeri a környék legszebb fotós attrakcióit és oda biztonságosan el is juttat/vezet. Érdemes fotós szakfórumokon érdeklődni, hátha járt már ott valaki, ahová készülsz, és tud ajánlani egy jó vezetőt.
  5. Fényképeidről készíts több helyre biztonsági mentést – az ördög sosem alszik! Addig soha ne töröld a memóriakártyákat, míg azok tartalmát legalább két külön adathordozóra el nem mentetted. Ideális a két memóriakártya-foglalattal rendelkező dSLR, ott beállíthatod, hogy kioldáskor egyszerre mindkét kártyára mentsen a masina. (Forrás: dphotographer.co.uk)
Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...