Samsung NX30-cal az Etyeki Korda Filmparkban

Nagy csendben voltam ma eddig, ugyanis a délelőttöm kalandosan indult, a délutánom meg fáradtan telt. A Samsung meghívásának eleget téve, kikocsiztam reggel Etyekre, ahol a Korda Filmparkban (amihez egyébként Korda György énekesnek semmi köze) lehettem szem- és fültanúja a Samsung NX30 technológiai bemutatójának. A 10.00-kor elkezdett műsort Kunos Balázs, a Samsung Mobil és Digitális Képalkotás üzletágának igazgatója vezette fel röviden, aki a mobil- és okoseszközök kamerákkal való együttes használatának előnyeiről és a tükör nélküli rendszerkompaktok (közel)jövőjéről osztott meg pár gondolatot a jelenlévőkkel.

_MG_0485.jpg_MG_0521.jpg

Az előadást Kapitány Iván producer, rendező és operatőr folytatta, aki már előttünk kipróbálhatta a Samsung NX30 filmes tudását. Kapitány úr röviden végigvezetett minket a mozgóképkészítő eszközök történelmén, ahol a szekrényméretű, rendkívül zajos és nehéz kezdeti masináktól a legkorszerűbb céleszközökig mindről hallhattunk pár mondatot. A videokamerák fejlődésük során az egyre növekvő tudásuk, gyorsan fejlődő technológiájuk mellett egyre kisebbek lettek, s ma már sokan használnak akár komoly filmes produkciókban is tükörreflexes, illetve tükör nélküli fényképezőgép-hibrideket a mozgóképek rögzítésére. A gyártó itt lényegében arra volt kíváncsi, van-e helye egy MILC masinának a filmgyártásban.

_MG_0541.jpg

A vendégelőadás után Szécsényi Tamás, a Samsung munkatársa ismertette közérthető nyelven a Samsung NX30 műszaki és technológiai képességeit:

_MG_0555.jpg

A rendkívül informatív monológokat követően buszba szálltunk és kimentünk a Filmpark New Yorki díszletébe, ahol kaszkadőrök tartottak nekünk szórakoztató előadást. A roppant szeles, hűvös időjárás ellenére nagyon lelkesek és fegyelmezettek voltak a szereplők, ezért külön elismerés jár nekik!

Miután lement a bemutató, újra buszba szálltunk és visszamentünk az eredeti „hangárba”, ahol tíz jelentkezőt a maszkmesterek szépen kipingáltak. A rendelkezésre álló rövid idő alatt is lenyűgöző, valósághű lőtt, vágott sebek keletkeztek. Én is szerettem volna jelentkezni a maszkírozásra, de sajnos lemaradtam róla. Míg várakoztunk, addig körbe lehetett nézni a filmtörténeti részlegben, ahol régi vágó- és nagyító gépeket, kamerákat, díszleteket, jelmezeket, illetve trükktechnikai berendezéseket is meg lehetett nézni.

A rendezvény egy közös, finom ebéddel zárult, amit a hazaút követett. Köszönet a Samsung hazai képviseletének a meghívásért! A Samsung NX30 tesztje egy későbbi projekt tárgyát képezi!

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...