Csinos lett a Sony DSC-RX100 III kompaktja

Beépített keresővel és fényerős objektívvel érkezik a Sony új üdvöskéje, a DSC-RX100 III. A Sony legújabb csúcskompaktja, a DSC-RX100 III szinte az összes olyan hibát és kifogást helyre billent, ami a korábbi két változatot érintette. Az RX100 harmadik kiadása immár rendelkezik beépített elektronikus keresővel (amit igen ötletesen oldott meg a Sony mérnöki gárdája), és az optika is sokat javult kezdő fényértékek terén.

main

A masina szíve továbbra is egy 20 megapixel felbontású, 1”-os méretű CMOS érzékelő, amelyre egy majdnem háromszoros átfogású (ekvivalens 24-70 mm) lencserendszer rajzol. Bár az elődmodellhez képest valamelyest csökkent az átfogás (24-70 mm vs. 28-100 mm), cserébe nőtt a fényerő F1.8-2.8-ra (régi: F1.8-4.9), és alul „nagyobbat látó” lett az objektív (24 mm vs. 28 mm).

back

A hátoldalon található kijelző dönthető, s ha szükség van rá, majdnem 180 fokban felhajthatjuk, így akár önarcképeket is készíthetünk magunkról. Az RX100 III-ban van beépített WiFi és NFC modul, aminek következményeként az adatátvitel és az okos eszközökről való távirányítás megoldott kérdés. Az említett szolgáltatások és funkciók mellett a mozgóképek terén is történt előrelépés: bár a felbontás nem nőtt (maradt 1080p), az adatfolyam azonban 50 Mbps-ra lett növelve (XAVC S formátum).

evf

Az alumínium vázba épített gépet a Sony Bionz X jelfeldolgozó processzora hajtja, ami jobb képminőséget és gyorsabb általános működést garantál. AZ érzékenységi tartomány ISO 125-12 800 között állítható az igényeknek megfelelően, de ha ez nem lenne elég, akkor kapcsoljuk be a beépített optikai képstabilizátort. A tömörített JPEG állományok mellett választható a nyers adatfolyam mentése is, így JPEG+RAW, vagy csak RAW formátumot is használhatunk.

side

A kontrasztérzékeléses, 25 mezős autofókuszt beépített AF lámpa segíti, ha szükség lenne rá. A záridő 1/2000-30 mp közti tartományban mozog. A masina legnagyobb érdekessége azonban a fentebb is említett, beépített EVF, ami alaphelyzetben a váztestbe van süllyesztve, de egy retesz elhúzásával kipattan a gép tetején. Ennek a felbontása 1,44 millió képpont, nagyítása pedig 0,59-szeres 100%-os képfedés mellett. A Sony DSC-RX100 III júniustól lesz kapható 800 dolláros áron.

top

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...