A Lee Filters-nek hála már a GoPro kamerái is szűrhetőek

Nem csoda, hogy a remek hardvernek és a marketingosztály kimagaslóan jó munkájának köszönhetően nagyon népszerű a GoPro Hero kalandkamera családja. Azonban a készülékek expozíciós értékeit nem igazán lehet befolyásolni, ha épp úgy kívánná igényünk – ezen hivatott most javítani a Lee Filters, akik végre a Hero kamerákra is felszerelhető szűrőket mutattak be.

leebug1

Az egyszerűen csak „Lee Bug 3” névre keresztelt rendszer alaprésze egy tartó keret, ami felcsavarozható a GoPro Hero vázakra. A Hero 3 és 3+ kamerákkal kompatibilis rendszer tetszőleges, 36 x 31 milliméteres szűrőlapok fogadására van felkészítve, és két alapvető kiszerelésben lesz kapható: az egyiket víz alatti, a másikat a felszín fölötti fotózáshoz tervezték a mérnökök. A „The Bug Action Kit” része egy 3 FÉ-s ND és egy cirkuláris polárszűrő, míg a „The Bug Underwater Kit” egy kék és egy zöld színkorrekciós szűrőt tartalmaz.

leebug2

A gyártó elmondása szerint hamarosan többféle filter lesz majd kapható a rendszerhez, többek közt egy sötétebb ND szűrő, de a Lee nem zárkózik el a rajongók kérései elöl sem. A minőségnek azonban ára van, egy-egy szűrőért 78-114 dollár közti árat kell majd fizetni.

Hirdetések:
Weboldal készítés

.

Ezek is érdekelhetnek...