A kos nem játék! Egy drón fájdalmas tapasztalata..

Egyre elterjedtebb a drónok használata a fényképészetben. Mindegy, hogy épületeket, eseményeket, természetet, vagy épp állatokat fényképezünk, egyre többen és egyre sokrétűbben használják a különféle távirányítható repülő eszközöket, melyekre fotómasina, kisebb kamera szerelhető. Az elmúlt pár hónapban azonban igen sok dróntulajnak gyűlt meg a baja a törvénnyel, ami nem is csoda, hiszen egy ilyen kis repülő eszköz egyrészt könnyen balesetet okozhat, ha vezetőjének nincs meg a megfelelő szaktudása, másrészt – elsősorban személyek fotózásakor – teljesen új jogi kérdéseket vet fel a privátszféra kapcsán. Ökölszabálynak mondható, hogy „tarts kellő távolságot” – nem csak emberektől, hanem bármitől, amit fotózol egy ilyen eszköz segítségével. Ezt a leckét tanulta meg Buddhanz1 nevű YouTube felhasználó most a drágább módon.

kos

Az illető saját elmondása szerint korábban megmentett egy kost (hogyan is mi elől, az nem derült ki a forrásból), s most ennek az állatnak az állapota után szeretett volna érdeklődni, ezért felküldte a levegőbe négy rotoros drónját, hogy megkeresse és lefilmezze azt. Miután megtalálta, kissé (azaz inkább túl) közel került a koshoz, aki annyira nem örült a zavarásnak, és egyszerűen lefejelte a zümmögő, röpködő izét. De ez még mind semmi! A lezuhant drón tulaja elindult, hogy megkeresse a kamerát, de a kos még őt is elkergette! Nem elég az anyagi kár, nem elég a testi fájdalom, amit a kos nem túl barátságos, de érthető fellépése okozott, most egyesek még perelni is akarják Buddhanz1-et, mert szerintük tette már kimeríti az állatkínzást.

Ha ez így halad tovább, akkor nagy valószínűséggel hamarosan komoly repülési korlátozásokkal találkozhatunk majd – az amerikaiak legalábbis mindenképp. Lentebb megnézhető a videó az esetről, ahol látszik az is, hogy mielőtt a kos felöklelte volna a kvadkoptert, az légcsavarjával nekiment az állat fejének, ami – gondolom – nem lehetett túl kellemes élmény. Az pedig magát a júzert minősíti, hogy ezek után még fel is tölti a netre tettjét. (Forrás: sploid.gizmodo.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...