Ha nem elég jók a képeid, valószínűleg nem elég drága a fényképezőgéped

Utcai fotózáshoz csakis a legdrágább fényképezőgép való. Ha adhatnék a fiatal énemnek tanácsot az utcai fotózáshoz, akkor csak ezt ismételgetném: „Eric, vedd meg magadnak a leges legdrágább fényképezőgépet az utcai fotózásodhoz. Újonc vagy, nem vagy elég jó. Ideges vagy, izgulsz. Nem ismered a műszaki paramétereket, az expozíciós beállításokat. Félsz. Nincs inspirációd. Nem elég jó a munkád. Egy nagyon drága géptől jó leszel.”.

1varso

Szerintem az összes utcai fotósnak a lehető legdrágább géppel kellene dolgoznia, amit csak kapni lehet. Amid jelenleg van, az nem elég jó. Nincs elég felbontása, nem elég jó a jel/zaj viszonya, nem elég éles. Bármikor, amikor nincs ihleted, nincs inspirációd, vegyél egy új fotómasinát. Lehet, hogy eladósodsz, de ez rendben van, hiszen a művészetedbe fekteted a pénzt. A régi géped csak visszafog, nem elég jó a célra.

2berlin

Az is sokat segít, ha egy új objektívet veszel az utcai fotós munkádhoz. Egy 50 mm F0.95-ös lencserendszertől megkapod azt a krémes, álomszerű háttérelmosást, amire mindig is vágytál. Számtalan lájkot kapsz majd a Facebookon és a Flickeren. Sőt, a most használt gyútávod is visszafog. Nem elég széles, nem fér bele elég tartalom és nem tudsz eléggé közel férkőzni a témához. Legalább két másik obit kell még venned.

3newyork

Ha megveszed azt a gépet és azt az objektívet, akkor soha többé nem lesz szükséged egy másik gépre, más objektívekre. Birtokolni és örökké dédelgetni fogod jószágaidat. Befektetésként tekintesz majd rájuk, aminek az értéke soha nem csökken. Az új fényképezőgép működése igen csöndes. Sokkal halkabb, mint a mostani gépedé. Nem szereted, ha felfigyelnek rád, ha idegeneket kapsz lencsevégre, igaz? Az új, halkabb zárszerkezetű fényképezőgép megszerzése által igazi utcai fotós nindzsa lesz belőled. Soha többé nem fognak észrevenni az idegenek, akiket lefotózol. Soha többé nem kell majd egy idegenhez szólnod, soha többé nem fogsz senkit tevékenysége közben megzavarni, soha többé nem fogsz senkit feldühíteni.

4parizs

Szóval, ha nem vagy elégedett a fényképészeteddel, vegyél magadnak egy új fotómasinát. Az utazgatás és a fotós tankönyvek egyszerűen túl vannak értékelve. Az anyagi dolgok sokkal jelentőségteljesebbek, sokkal állandóbbak. A tapasztalatok múlandóak. A halálos ágyadon úgysem az fog számítani, mennyi időt és pénzt áldoztál világkörüli utakra, mennyi új helyet láttál, mennyi új, érdekes emberrel találkoztál, mennyi új, ismeretlen utakon jártál. Kit érdekelnek a fotós könyvek? A könyvek mind túl vannak értékelve. Az egyetlen dolog, ami igazán számít, hogy hány fényképezőgéped és objektíved volt.

Hív, csábít az új gép – vedd már meg! Hiszen az minden vágyad, hogy komoly utcai fotósnak lássanak az emberek, nem?

Csak vicceltem.

(Forrás: petapixel.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...