Ha jól emlékszem (most konkrét forrásokat persze hogy nem találok..), már jó ideje hallani több helyről, hogy az organikus szenzoré lesz a(z egyik) jövő. Ennek ellenére ilyesféle képérzékelő a mai napig nem került bele egyetlen egy, a boltokban is kapható fényképezőgépbe. MI az oka ennek? A fujirumors.com szerzője két okot is említ: az egyik, hogy túl nagy az energiaéhsége és nincs hozzá megfelelő processzor (ezt igazából nem értem), a másik, hogy túl nagy a hőtermelése az ilyen lapkáknak.
Hogy mi is az az organikus szenzor, és hogyan működik, arra korábbi posztokban már kitértem, így nem ismételném magam. Visszatérve a forráshoz: a hír(esztelés) írója itt is felemlíti a Fuji X-Pro 2 késését, ugyanis azt feltételezi, hogy az újfajta lapka problémái miatt késik a bejelentéssel a gyártó (jelenleg, ugye, az X-T1 kénytelen betölteni a Fuji MILC vonal zászlóshajójának szerepkörét). Egyelőre ezek az információk azonban erősen a pletyka kategóriába tartoznak, biztosat majd csak jövőre fogunk megtudni.