Gyakorlatilag új AF rendszert kaphat majd a Fuji X-T1 egy firmware frissítéssel

A FujiFilm bejelentette 4.00 számot viselő vezérlőszoftverét az X-T1 tükör nélküli rendszerkompaktjához, amelynek ezáltal megtáltosodhat az autofókusz rendszere. Júniusban válik majd elérhetővé a Fuji X-gépsorozatának zászlóshajójához való új firmware, aminek köszönhetően a gyártó sokkal jobb, gyorsabb és pontosabb – no, meg érzékenyebb – AF működést ígér: új AF módok válnak elérhetővé, mint például a zóna AF, a nagy lefedésű/követő AF, ahol a fotós választhat 3 x 3, 5 x 3 vagy akár 5 x 5 mezős csoportokat. Ezekkel nem csak kétdimenzionális, hanem a háromdimenzionális mozgások, tehát a közeledő, illetve a távolodó témák is pontosabban követhetőek lesznek.

xt1

Kevesebb fényben, illetve kontrasztszegény környezetben is sikeresebb lehet az automatikus élességállítás: a fázisérzékelők kisebb leosztásának köszönhetően finomabb tónusérzékeléssel, és 2,5 FÉ-ről 0,5 FÉ-re csökkentett érzékenységgel száll a ringbe a rendszer. Kapunk még szemérzékelést (Eye Detection AF), és a közeli felvételekhez használt makró mód is automatikusan fog aktiválódni, nem lesz szükségünk többé a „MACRO” feliratú gombra, így azt nyugodt szívvel más funkciókhoz rendelhetjük majd (Auto Macro Mode).

Persze, a 4.00-ás „szuper-firmware” nem merül ki ennyiben, az X-T1 kap majd más bővítéseket is, mint például a finomabb segédrácsot (a téma így majd jobban látszik), expozíció kompenzációt M manuális módban (automatikus ISO előválasztással lesz lehetséges ez a funkció), vagy a záridő előválasztó tárcsának továbbfejlesztett működési módját.

A frissítést majd ezen az oldalon kell keresni, de mint fentebb írtam, majd csak júniustól válik esedékessé.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...