„Szinte jobb, mint a 20 000 forintos kompaktom!”

A Sigma 200-500 mm F2.8 brutális méretű és tömegű zoomobjektív, de ára sem hétköznapi: 26 000 dollárt (kb. 7,5 millió forintot) kell kiperkálnia annak, aki haza szeretné vinni a boltból. Az Amazon webshopjában megszokott rutin, hogy a vásárlók (vagy a trollok) értékelik az árut – a Sigma titánja igen érdekes értékeléseket kapott, íme, pár gyöngyszem:

sigma200-500

Szinte jobb, mint a 20 000 forintos kompaktom!

Szuper ajánlat az Amazontól. Igazából csak bambán szörföltem a neten, keresgéltem valamit a kompaktom helyett, mikor megláttam a Sigma objektívet. Amikor megláttam 38 000 dolláros árát, tudtam, hogy nekem kell egy ilyen. Ám amikor észrevettem, hogy most akciósan 24 000 dollárért is meg lehet vásárolni, azonnal kettőt rendeltem, így most két százkilós optikám van – remekül passzolnak az ötven dolcsis Pentax SLR gépemre.

A Yosemite Parkban próbáltam vele madarakat fotózni, de a parkőr rám hívta a TEK-et, mert azt hitte, páncélököllel akarom szétlőni a parkot. Itt lett vége a fotózásnak.

A grafikusunk kért tőlem egy olyan fényképet, amin járókelők láthatóak. Kimentem hát, hogy készítsek neki egy megfelelő képet, ám a rendőrség azonnal lekapcsolt, mert azt hitték, hogy a gyalogosokat akarom szétgránátozni. Itt lett vége a fotózásnak.

De aztán végre ki tudtam használni az ebben az objektívben rejlő lehetőségeket: véletlenül kizártam magam a lakásból, de a Sigmával sikerült „berobbantanom” az ajtót. Sajnos, közben összetörtem az optikát, de sebaj, még jó, hogy kettőt rendeltem belőle!

Rövidre fogva: ha egy telefotó zoomobjektívre szívesebben költesz százszor annyit, mint egy kompakt gépre (aminek nagy zoomja van), akkor valóban jó üzlet most a Sigma, hiszen 12 000 dollárt spórolhatsz most az akcióban. Ja, és a szállítás ingyenes! A dolog rossz oldala, hogy otthon kell hagyjam ezt a titánt, mert a gyerekeim félnek tőle – mindegy, imádom!

Minden áldozatot megér!

Biztos vannak, akik azt gondolják, hogy ez az objektív erősen túlárazott, ám megfeledkeznek azokról a mihaszna vackokról, amiket eladhatnának, hogy megszerezzék maguknak ezt a gyönyörűséget. Én például azonnal eladtam az autómat – rádöbbentem, hogy naponta úgyis csupán pár órát használom, így hát már nem volt rá szükségem. […] Továbbá eladtam két gyermekemet egy gyógyszer és peszticid kutató vállalatnak (így legalább megnyugodott a lelkiismeretem, hiszen tudom, hogy minden nap kapnak rendesen enni, megvan a napi testmozgásuk, és napi 24 órában orvos felügyeli őket). Feleségemet elküldtem a Rákóczi tér mellé dolgozni, így keres némi mellékest – szóval összejött a zsé, na. Sőt, még maradt is valamennyi, így hát megvettem életem első dSLR vázát, egy kis Canont, ami remekül fest ezen a zöld szörnyetegen! Köszi, Sigma!

Remekül látszik innen a Big Bang!

Azzal a céllal vettem ezt az objektívet, hogy majd visszatekintek a téridőben, hogy megfigyelhessem élőben a Big Banget. Bár kissé nehézkes volt megtalálni az irányt a Hubble csillagfotói alapján, de pár apró beállítás után végre megláttam az univerzum eredetének bölcsőjét. Lenyűgöző volt!

Nem akarom lelőni a poént, de ha jobban odafigyelsz, láthatod, amint Isten összerakja a fizika alapköveit. Ja, és Isten nem egy fehér, szakállas ipse!

Profi fotós véleménye

Ez egy remek objektív, már két hete nyüstölöm: általában makrózni használom, keresem vele a Higgs-bozont. Ha viszont nem a szubatomi tér kémlelésére használom, akkor esküvőket fotózok vele. Az egyik párom pár száz mérföldnyire tőlem tartotta a lagzit – szerencsére nem kellett odautaznom, elég volt a fotelt az ablak mellé tolni, és… Köszi, Sigma! […] Egy megjegyzés: az én példányom kissé elé-fókuszált a Föld-Hold közti térben, s mivel a kis Canonomon még nem lehet pontosítani a fókuszt a menüben, ezért el kellett küldenem a szervizbe a lencserendszert. De még így is, az összes kellemetlenséget számba véve is megérte megvenni; nagyon jó továbblépési lehetőség a kitobiról!

Hirdetések:
Weboldal készítés

.

Ezek is érdekelhetnek...