Teszt: Canon EOS 750D – fejlődik a belépő kategória

Menürendszer

A Canon EOS 750D menürendszere az immár klasszikusnak mondható felépítést követi. Az összesen öt fő szekció tizenegy aloldalra van bontva, melyek közül mindegyik egyetlen egy lapot tartalmaz, így görgetésre sehol sincs szükség. Az első három oldal a képalkotással kapcsolatos paramétereket tartalmazza, mint például a fájlformátumot (JPEG, RAW), az objektívtorzítás korrekciót, a vakuvezérlést, a színteret, a képstílust, a zajszűrést és hasonlókat:

A negyedik oldalon az élőképen megjelenített adatokat, és az élőképpel kapcsolatos funkciókat vezérelhetjük.

Az ötödik és a hatodik oldalon a felvett képek kezelése található. Itt beállíthatjuk, hogy melyik kép legyen védett, melyiket szeretnénk elforgatni, törölni, melyikre szeretnénk kreatív szűrőt alkalmazni, melyiket akarjuk átméretezni, és hasonlók.

A hetediktől a tízedikig a fényképezőgép általános beállításait láthatjuk halomba gyűjtve. Ezeken az oldalakon található a kártya formázása, a WiFi és az NFC funkció, a dátum és az idő, az időzóna, a nyelv, az LCD beállításai, az érintésvezérlés paraméterei, az érzékelő tisztítása, az egyedi funkciók, és mások.

Végül, az utolsó oldalon a saját menüpont található. Ide összegyűjthetjük azokat a funkciókat és szolgáltatásokat, melyeket a leggyakrabban használunk, például a képstílust, a WiFi-t stb.

A Canon tükörreflexes fényképezőgépek menüjét sosem volt nehéz használni, ugyanez érvényes az EOS 750D rendszerére is, ami – hasonlóan a többi géphez – magyarul is elérhető. A Q feliratú nyomógomb megnyomására előbukkan a gyorsmenü, amit az érintésérzékeny kijelzővel is be lehet járni:

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...