Teszt: Tamron SP 35 mm F1.8 Di VC USD (Canon)

Értékelés, Adatlap

Mikor a Tamron bejelentette az SP 35 mm F1.8 Di VC USD és az SP 45 mm F1.8 Di VC USD objektíveket, valószínűleg nem csak én, hanem sokan mások is nagyon megörültek. Már másnap felhívtam a márka hazai disztribútorát, a Tripont Foto Video Kft.-t, hogy mikorra várható ezekből a szépségekből tesztpéldány, de mivel a forgalmazás kezdetét október elejére datálták, nem voltak illúzióim. Ehhez képest kellemesen csalódtam, amikor szeptember 21.-én már mehettem is ezért a kis drágaságért, hogy elhozhassam egy rövid tesztidőszakra.

A gyártó a bejelentésben sokat ígért, és mivel az évek során már „harcedzetté” váltam, azaz immunis vagyok a jól megfogalmazott marketinges szövegrészekkel szemben, ezért annyira nem estem lázba. Persze, már ismerem a Tamron eBAND és fluorit lencsebevonatainak előnyeit és valós teljesítményét, és tudom, hogy a gyártó képes nagyon jó minőségű objektívek építésére (felépítés és képminőség szempontjából egyaránt), de még így is meglepett, mikor a fotós boltban először kézbe vehettem, mennyire „egyben van” ez a fix gyújtótávolságú objektív.

A tubus magas megmunkálási minősége, a lekerekített kapcsolók vajpuha működése, a széles fókuszgyűrű gumibevonatának tapintása, a hátsó lencsetagot védő kupak precíz forgása mind olyan apró részlet, ami egy kerek, jó érzést keltő egészet alkot – kütyüimádók könnyen szerelembe eshetnek a 35-össel, az biztos! Az objektívnek kellemes súlya van, érezni, hogy van benne anyag, de szerencsére a tervezőmérnökök azért nem vitték túlzásba az „anyagérzetet”, s bár nem nevezhető apróságnak, abszolút kezelhető marad a Tamron SP 35 mm F1.8 Di VC USD.

Képminőség terén sincs semmiféle elmaradás, a Tamron SP 35 mm F1.8 Di VC USD nagyon jól teljesített minden téren. Én egyedül azt sajnálom, hogy a rekesz nem F1.4-ről indul, mert akkor komoly bajba kerülhetnének a nagy gyártók hasonló termékei. Ez a harmincötös viszont így sem lesz tucattermék: előreláthatóan bruttó 250 000 Ft körül alakul az ára – a minőséget meg kell fizetni! Tőlem jár neki az ezüstérem, ajánlom minden igényes fotósnak!


Tamron SP 35 mm F1.8 Di VC USD

Adatlap

Jelleg nagy látószögű fix gyújtótávolságú objektív
Modell F012
Rekesztartomány F1.8-16
Látószög átlósan 63°26′
Optikai felépítés 10 lencsetag 9 csoportba rendezve
Közelpont 20 cm
Maximális nagyítás 0,4x
Mérete 80 x 81 mm
Tömege 480 gramm
Írisz 9 lekerekített lamellás
AF motor USD ultrahang alapú
Bajonett Canon EF, Nikon F, Sony FE
Beépített képstabilizátor van
Szűrőmenet átmérője 67 mm

 

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...