Mesterséges intelligencia dönti el, jó-e a szelfid vagy sem

Mi a különbség egy jó és egy rossz önarckép közt? Ebben a kérdésben segíthet most egy mesterséges neurális hálózat, amit több mint kétmillió szelfin neveltek fejlesztői. Első és legfontosabb, hogy nő legyen a képen, de olyan, aki enyhén elbillenti a fejét. További jó pontot ér a kis homlok és a hosszabb haj. Az is sokat dobhat szelfink minőségén, ha művészi szűrőkkel feldobtuk, és/vagy keretet rajzoltunk köré. Férfiaknak (akik a mesterséges intelligencia listáján nem jutottak be az első százba sem!) azt javasolja az AI, hogy mutassuk meg fejünket és vállainkat. Tovább javítja esélyeinket, ha az átlagosnál hosszabb a hajunk, és felfelé, hátrafelé van fésülve.

DSC_5235

Az AI szerint ez már egy elfogadható szelfi lenne

Az AI atyja, Andrej Karpathy, aki egyébként dolgozott a Google Researcs-nél és a DeepMindnál, elmondta, hogy a képfelismerést és értékelést egy furfangos, mesterséges neurális hálózat végzi. Karpathy összesen ötmillió „#selfie” címkével jelölt fényképpel etette meg a fejlett algoritmust, de a végére körülbelül kétmillió használható önarckép maradt a rendszerben. Az AI a tanulás során úgy döntötte el, hogy egy szelfi jó-e vagy sem, hogy figyelte a kedvelések számát. A rendszer hozzávetőlegesen 140 millió (!) paramétert figyel; a képek analízise közben azokat lebontja alakzatokra és színekre. Amint helyére került a neurális hálózat, további 50 000 szelfit zavartak át rajta, így a korábban meghatározott szabályokat rögzíteni lehetett.

P1040415

Férfiaknak fontos a fej és a vállak mutatása

Általános tanácsként az AI azt ajánlja, hogy kerüljük a rossz megvilágítást, a nagy csoportokat, illetve ne túl közelről készítsük a felvételt önmagunkról. A mesterséges intelligencia (itt kipróbálható személyesen is) azonban nem nyilatkozott a szelfibotok használatáról.. (Forrás: engadget.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...