Full frame szenzoros MILC-hez való tilt/shift objektívvel borzolja a kedélyeket a Nikon

Az Egami szabadalomvadász blog szerzője egy igazi csemegét talált: a Nikon egy full frame lapkás, tükör nélküli rendszerkompakthoz való tilt/shift objektívvel (illetve annak tervével), a Nikkor PC-E 19 mm F4-gyel okozott meglepetést. Igaz, ez már nem az első FF MILC-re való objektív, hiszen korábban már láthattuk a 28-80 mm F3.5-5.6 VR műszaki rajzát, de egy 19 milliméteres T/S mindenképp egy figyelemfelkeltő darab. Tavaly Toshiaki Akagi, a Nikon egyik tervezési csoportjának vezetője alábbiakat nyilatkozta a teljes képmezős Nikon MILC-ek jövőjéről:

„Tudjuk, hogy van egyfajta igény a nagyobb szenzoros, tükör nélküli gépekre. Bár már van MILC-ünk, amiben 1”-os lapka található (a Nikon 1 rendszer), de nem zárkózunk el az elől, hogy a jövőben nagyobb képérzékelővel szerelt, tükör nélküli fényképezőgépeket tervezzünk. Így hát, ha elég nagy lesz rá az igény, gyártunk majd nagyobb lapkás MILC-eket is. Ez egyike a lehetőségeknek.”

Nos, a forrás, a nikonrumors.com szerzője úgy véli, hogy 2016 lesz az az év, amikor a Nikon egy 36 x 24 mm-es lapka köré épített masinával lepheti meg rajongótáborát. És – úgy tűnik – attól nem kell félnie senkinek, hogy nem lesz rá üveg, hiszen kettővel máris számolhatunk!

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...