CamFi: vezeték nélküli távvezérlő Canon és Nikon fényképezőgépekhez

Bár manapság egyre több fényképezőgépben van WiFi modul, azért akadnak még szép számmal olyan masinák is, melyekben még nincs vezeték nélküli kommunikációra lehetőség, vagy ha van, a mellékelt szoftverrel nem oldható meg a távvezérlés, vagy annyira le van butítva, hogy csak a bosszúság van belőle. Ezekre a helyzetekre kínál megoldást a CamFi névre hallgató eszköz, amivel Canon és Nikon fotómasinákat lehet összekötni okoseszközeinkkel.

camfi-camera

A CamFi készüléket a dSLR váz vakusarujába kell csúsztatni, majd a mellékelt vezetéket az USB aljzatba csatlakoztatva már indulhat is a móka. A gyártó olyan alkalmazást mellékel, ami kompatibilis iOS és Android rendszerekkel egyaránt, de együttműködik Windows XP-vel (vagy újabbakkal), Mac OS X 10.10-zel (vagy frissebbekkel). A 130 dolláros termék EU-s ára kevésbé baráti, ugyanis itt 149 eurót kell érte fizetni. Még így is megéri, mert jóval kedvezőbb megoldást kínál fényképezőgépünk távvezérlésére, mint a gyári megoldások, melyek ráadásul csak egy-egy adott váztípussal használhatók.

1-bigscreen

Nem csak távvezérelni tudjuk a CamFi segítségével a fotógépet, hanem élvezhetjük az élőképet akár a 10”-os táblagépünkön, de böngészhetünk az elkészített képanyag közt, s törölhetjük, vagy okoseszközünkre másolhatjuk a kiválasztott fotókat. A beépített time lapse funkciót is kínáló CamFi egy feltöltéssel akár hat órán át képes működni, ami egyáltalán nem rossz érték. Érdemes ellátogatni a gyártó oldalára, ahol bőségesen ellátnak információval minden kedves érdeklődőt, és a hozzánk legközelebbi viszonteladót is megtalálhatjuk.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...