Vegyesfelvágott ebéd utánra

Aki követte a Canon EOS 80D bejelentését, az valószínűleg nem maradt le az új EF-S 18-135 mm F3.5-5.6 IS USM objektívről sem, ami elsőként kapott Nano USM AF motort. Nos, még a zártkörű sajtótájékoztatón sem derült ki (számomra) egyértelműen, hogy mennyire jobb, gyorsabb, halkabb ez az új AF motor, mint a hagyományos gyűrűs USM, vagy az STM léptetőmotor. Alábbi kisfilmből ez kiderül:

Nos, bár a Canon saját tesztjéről van szó (ami egyébként elég hiteles lett), de ha csak ennek a teljesítménynek felét hozza független tesztekben, akkor sok szeretettel várjuk az EF és az EF L objektívekben is ezt a megoldást!

Jó hír a Fuji rajongóinak: úgy tűnik, a több csúszás után végre révbe ért a FujiFilm X-Pro 2 vezérlőszoftvere is, így már semmi sem állhatja útját a fotómasina boltokba kerülésének. Állítólag már van dátum is, a fujirumors.com a BHphotora hivatkozva a március 3-át jelölte meg.

xpro2boltokban

Az Olympus január hatodikán jelentette be M.Zuiko Digital ED 300 mm F4 IS PRO objektívjét (bemutatóm róla itt olvasható), s bár árat már tudunk (800 000 Ft lesz itthon), eddig ismeretlen volt a kereskedelmi start időpontja. Az Olympus japán főhadiszállásának legfrissebb információi szerint február 26-tól már megvásárolható lesz a termék!

sideview2

Úgy tűnik, a Sigma megelégelte a távol-keleti gyártók sikereit az ilyen-olyan foglalat átalakítókkal, és inkább maga is belecsap a lecsóba. Első saját konverterük – állítólag, mert hivatalos információ még nincs a termékről – az MC-11 jelölést kapta, és Canon EF illetve Sigma SA objektívek tulajdonosainak teszi majd lehetővé ezen termékek Sony E bajonettes gépekre való illesztését. Természetesen a közgyűrű minden elektronikus jelet át fog vinni, így nem csak AF, hanem rekeszvezérlés és IBIS (képstabi) is lesz!

Sigma_Mount_Converter_MC1-700x320

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...