Teszt: Tamron SP 45 mm F1.8 Di VC USD (Canon)

Értékelés, adatlap

Ellenben az SP 35 mm F1.8 Di VC USD-vel a 45-ös csak jóval később vált elérhetővé (mármint tesztpéldány), így azt nem tudtam azonnal, a 35-össel egy időben elkérni. Amikor meg megérkezett, akkor nekem akadt épp más dolgom, így egészen mostanáig várnom kellett nekem is a Tamron SP 45 mm F1.8 Di VC USD bemutatásával, pedig nagyon kíváncsi voltam már ár, ugyanis egyik kedven gyútáv tartományom a 40-50 mm közti sáv.

tamron_artsy

Gyakorlatilag szóról szóra ugyanazt tudnám írni a 45-ösről is, mint a 35-ösről, így csak a fontosabb pontokat emelném ki: a Tamron SP 45 mm F1.8 Di VC USD felépítése, kivitelének minősége elsőrangú. Simán lehet hasonlítani bizonyos japán márka bizonyos piros gyűrűs termékeihez, ami nagy szó! A képminőség szintén nagyon rendben van, egyedül talán a színhibák mértékével nem vagyok kibékülve. Persze, ez is relatív, mert a valóságban nagyon jól teljesít a 45-ös, viszont a reklámszöveg jobb teljesítményt feltételeztet. Az AF sebessége is valamivel lassabb volt, mint a 35-ös esetében. Valószínűleg azért, mert nagyobb mennyiségű, tömegű üveget kell mozgatnia a motornak – ki tudja?

Én egyedül azt sajnálom, hogy a rekesz nem F1.4-ről indul, mert akkor komoly bajba kerülhetnének a nagy gyártók hasonló termékei. Ez a negyvenötös viszont így sem lesz tucattermék: bruttó 249 900 Ft az ára – a minőséget meg kell fizetni! Tőlem jár neki az ezüstérem, és ajánlom minden igényes fotósnak!

ajanlom

Tamron SP 45 mm F1.8 Di VC USD

Ha tetszik a Tamron SP 45 mm F1.8 Di VC USD, akkor most érdemes beleugranod, mert a Tamron Magyarország 30 napos kockázat nélküli próbája erre a termékre is érvényes!

Adatlap

Jelleg nagy látószögű fix gyújtótávolságú objektív
Modell F013
Rekesztartomány F1.8-16
Látószög átlósan 51°21′
Optikai felépítés 10 lencsetag 8 csoportba rendezve
Közelpont 29 cm
Maximális nagyítás 1:3,4
Mérete 91,7 x 80,4 mm
Tömege 540 gramm
Írisz 9 lekerekített lamellás
AF motor USD ultrahang alapú
Bajonett Canon EF, Nikon F, Sony FE
Beépített képstabilizátor van
Szűrőmenet átmérője 67 mm

 

A Tamron SP 45 mm F1.8 Di VC USD objektívet a hazai forgalmazótól, a Tripont Foto Video Kft.-től kaptam bemutatóra. Webshopjukban bruttó 249 900 Ft-ért vásárolható meg a termék.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...