Motorizált, elemmel működő vezetősínt épít a Rollocam kamerákhoz

Aki videózással foglalkozik, az tudja, hogy a statikus, merev felvételek egy idő után unalmassá válhatnak. A legjobb, ha felvétel közben a kamerát finom, egyenletes mozgással lazít a jelenet egyhangúságán. Az efféle mozgást kézből nagyon nehéz, szinte lehetetlen kivitelezni. Erre a célra síneket szokás használni, melyeken a kamerát egy speciális kocsira erősítve lehet mozgatni egy adott szakaszon. A sínek ellenére akadozós lehet a felvétel, ha kézzel mozgatjuk rajta a kamerát. Mi hát a megoldás? Motorizált kocsit kell használni, ami folyamatosan, egyenletesen mozgatja a fényképezőgépet/kamerát a kijelölt sínszakaszon.

hercules1

A Rollocam egy olyan, könnyen szállítható, kis hely- és energiaigényű dolly rendszeren dolgozik, amivel a fentieket stúdión kívül is, szinte bárhol kivitelezhetjük. A motoros kocsinak például elég egyetlen AAA méretű elem/akku ahhoz, hogy akár egy 4,5 kilogrammos kamera szettet elmozgasson. Az energiaforrással egy órás üzemidő érhető el, ha „normális” tempóban használjuk a kocsit, de time lapse módban akár 48 óráig is kitarthat egy elem/akku.

hercules2

A Rollocam Hercules programozható, s összesen három kerék segítségével gördül a sínrendszeren. Egyenesen, körívben, de akár 360°-os panoráma módban is használható; többféle méretű kerék kapható hozzá, amivel más-más sebességtartomány érhető el (összesen hétféle: 2,5 cm/mp-től 20,3 cm/mp-ig). Time lapse módban 0,13-12,7 mm távot tehet meg a kocsi 1-60 mp közti intervallumban.

hercules3

A Rollocam Hercules alapkiépítésben 125 dollárba kerül, ám kapható egy prémium szett is, amihez a gyártó extra kerekeket, panorámafejet, és egy nagyobb kameratartó lapot is ad. Ennek 250 dollár az ára. A gyártó számos kiegészítőt is kínál a rendszerhez – ezeket a Rollocam honlapján találjuk.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...