Megérkeztek a Canon újdonságai: egy vaku, egy különleges makró objektív a középpontban

Tegnap még csak pletyka volt róluk, mára viszont valósággá váltak a Canon legfrissebb újdonságai, nevezetesen a PowerShot SX 620 HS kompakt fényképezőgép, az EF-M 28 mm F3.5 Macro IS STM, a DM-E1 mikrofon, és a Speedlite 600EX II-RT rendszervaku. Szerintem a két legérdekesebb ezek közül a makró objektív, amiben beépített makróvakut is találunk, valamint a Speedlite villanó. Lássuk a sajtótájékoztatókat!

Sajtóközlemény

Canon EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM

A Canon bemutatja az EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM-et, az EOS M sorozatú fényképezőgépekhez tervezett új makróobjektívet. A kisméretű és könnyű objektív a világ első objektívje beépített makróvakuval.

canonmakrovaku1

Beépített világítás a remek makrófotókért
A makróvaku használata lehetővé teszi, hogy a fotós közelről fotózhasson le egy témát anélkül, hogy saját maga, vagy a fényképezőgép árnyékot vetne arra. A kisméretű tárgyak fotózása esetén ugyanis a fotós az objektíven lévő kapcsolóval aktiválhatja a beépített megvilágítást, illetve szabályozhatja az objektív elején lévő gyűrűből érkező fény intenzitását és irányát is. A fényhatás a makróvaku mindkét oldalán külön szabályozható, a speciális kialakításnak köszönhetően pedig jelentősen csökken a fényképezőgép és az objektív által vetett árnyék is. Az új objektív ideális az ékszerek csillogásának vagy egy finom ruhaanyag textúrájának kiemeléséhez is.

canonmakrovaku2

Egyedüláló nagyítást kínál
Az EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM a világ legkönnyebb, tükörnélküli, cserélhető objektíves fényképezőgépekhez tervezett makróobjektívje . Ez köszönhető a kategóriájában egyedülálló nagyításnak, a 13 milliméteres legkisebb fókusztávolságnak és a mindössze 130g-os súlyának. Akár a kedvenc ételünket fotózzuk az Instagram™-ra, akár a csodálatos tavaszi virágok apró részleteit, ez az objektív tökéletes választás a legfinomabb részletek és színek kiemelésére.

canonmakrovaku3

Kihangsúlyoz minden részletet
Az igazán egyedi fotók készítéséhez az objektív az életnagyságú 1,0-szeres nagyítást és az 1,2-szeres Super Macro módot kínálja. Az új makróobjektív akár 13 milliméterre is képes fókuszálni, ami lehetővé teszi a legapróbb részletek kiemelését is, ugyanakkor abban is egyedi, hogy akár a végtelenbe is tud fókuszálni. A Canon optikai képstabilizátora kiküszöböli a fényképezőgép bemozdulását, és éles, elmosódástól mentes fotókat eredményez. A Hybrid IS technológiával kombinálva még a makrófelvételeknél gyakori bemozdulásokat is korrigálja.

Az objektív hétlamellás kör alakú blendekialakítása a háttér egyenletes elmosását is lehetővé teszi. A 45 milliméteres fókusztávolságnak köszönhetően (amely 35 milliméteres formátummal ekvivalens) pedig változatos portré- és szélesebb látószögű képek is bármikor készíthetők anélkül, hogy cserélni kellene az objektívet.

canonmakrovaku4

Videók készítésekor az objektív STM technológiája szinte hangtalan fókuszálást biztosít, így a zoomolás hangja nem zavarja meg a filmfelvételt a témák közötti váltáskor sem.
Az autofókusz gyorsaságának teljes körű kihasználásához május végén érkezik firmware-frissítés az EOS M3 és EOS M10 fényképezőgépekhez.

Az EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM legfontosabb jellemzői:

– Kiváló makrófelvételek készíthetők az egyedi beépített makro vaku segítségével
– Felvételek, akár 13 mm-ről
– Tökéletesen éles képek a Hybrid IS technológiának köszönhetően
– 1,2-szeres Super Macro mód

PowerShot SX 620 HS

Új kompakt méretű ultrazoomos fényképezőgépet mutatott be a Canon: a PowerShot SX620 HS modellel még akkor is remek fotókat lehet készíteni, amikor egy okostelefon lencséje már kevésnek bizonyul. A könnyen zsebre vágható kompakt gép 25-szörös optikai zoomja akkor is klassz képeket készít, ha nem közvetlenül az események közelében tartózkodik a fotós.

powershot1

Az SX620 HS belsejében egy 20,2 megapixeles CMOS érzékelő és a DIGIC 4+ képfeldolgozó processzor dolgozik, kezelése nagyon egyszerű, a látványt pedig vizuális effektek sorával lehet különlegessé tenni. Ezek egyike például a halszemoptikákhoz, egy másik pedig a tilt-shift optikákhoz hasonló látványt kölcsönöz a képeknek.

Szuper képminőség a zsebben
A PowerShot SX620 HS optikájának 25-szörös zoomját szükség esetén a ZoomPlus funkció aktiválásával meg is lehet duplázni. Csoportképek és portrék esetében hasznos, hogy a készülék extra nagy látószögű fotózást is lehetővé tesz. Az SX620 HS intelligens képstabilizátora segít a még élesebb képek elkészítésében még gyenge fényviszonyok között is.

powershot2

Videofelvétel Full-HD-ben
A Full-HD felbontású videók esetében is komoly segítséget jelent a dinamikus képstabilizátor, így még nagy zoom-állásban kézből, állvány nélkül történő felvétel során is garantált a remek képminőség. A beépített Story Highlights funkció a memóriakártyán lévő fotókból és videókból képes automatikusan egy látványos videoklipet generálni, így lehetővé teszi egy kirándulás vagy születésnap legérdekesebb pillanatainak izgalmas formában történő tálalását.

Kényelmes megosztás Wi-Fin keresztül
A Canon PowerShot SX620 HS-ről a képeket akár Wi-Fin, vagy dinamikus NFC funcióval, lehet átküldeni mobil eszközökre, illetve PC-kre a Camera Connect alkalmazáson keresztül. A Camera Connect egyúttal alkalmas a távolról történő exponálásra is, továbbá a fotók azonnali feltöltésére az ismert felhőszolgáltatásokba, például a iristára, vagy a Google tárhelyére.

A PowerShot SX620 HS legfontosabb képességei:

– Kisméretű, könnyen hordozható fényképezőgép
– 25-szörös optikai zoom
-A Wi-Fi és NFC segítségével könnyen megoszthatók a fotók
– Remek minőségű Full-HD-videók

A Speedlite 600EX II-RT rendszervaku és az irányított sztereo mikrofon DM-E1

Két új, EOS-rendszerhez tartozó digitális fényképezőgépekkel kompatibilis kiegészítőt jelentett be a Canon. A Speedlite 600EX II-RT típusjelzésű vaku és a DM-E1 irányított sztereó mikrofon az EOS-felhasználóknak hoz egy újabb minőségi előrelépést a fotózás és videózás területén.

Megvilágítási lehetőségek egész tárháza
A Speedlite 600EX II-RT egy olyan nagy teljesítményű vaku, amellyel teljes körűen gondoskodhatunk a megfelelő megvilágításról. Az új modell ideális választás például sportrendezvényeken, esküvőkön vagy „vörös szőnyeges” gálákon –, ahol sorozatfelvételeket kell készíteni vaku használatával. A Speedlite 600EX II-RT tökéletes kiegészítője a Canon zászlóshajónak számító EOS-1D X Mark II fényképezőgépének, mert elődjéhez képest akár 50 százalékkal több folyamatos villanásra képes CP-E4N típusú akkumulátor használata esetén, így nem maradunk le egyetlen fontos pillanatról sem. Az új vaku továbbfejlesztett hőérzékelője megakadályozza a túlmelegedést is, és hosszabb villanás-sorozatokat tesz lehetővé.

canonvaku1

Az ISO 100-as érték mellett 60-as kulcsszámú vaku lehetővé teszi, hogy a fotósok távolról és nagy területen is kreatív megvilágításba helyezhessék a témát. Ez például akkor ideális, ha egy egész násznépet kell lefotózni. A 20-200 mm széles fókusztávolság-lefedettségnek köszönhetően – ami a beépített széles panellel akár 14 mm is lehet – a fotósok könnyen szabályozhatják, hogy a fény miként essen a témára. A vaku vezeték nélküli másodlagos (slave) funkcióval is rendelkezik, ami segíti a kreatív megvilágítást. A rádióvezérlés funkció további szabadságot biztosít a fotósoknak, hiszen így akár 15 darab Speedite vakut is vezérelhetünk a fényképezőgépünkről, a több irányból érkező fény pedig csodálatos látványt eredményez beltéri fotózáskor. Portréfotózáskor különös előnyt jelent a tartozékként a vakuhoz járó SBA-E3-as diffúzor, mellyel a visszaverődő szórt fény lágyabb és természetesebb végeredményt ad. Az elforgatható vakufej megszünteti a nemkívánatos árnyékokat. Az új „clip-on” rendszerű színes szűrőkkel pedig a környezeti fényeket lehet kiegyensúlyozni.

canonvaku2

Canon DM-E1: Kiemelkedő hangminőség irányított sztereó mikrofonnal
A Canon másik újdonsága a gyártó első külső mikrofonja az EOS-rendszerű gépekhez, mellyel biztosak lehetünk abban, hogy a rögzített hang legalább olyan kiemelkedő minőségű lesz, mint a kép. A DM-E1 egy kisméretű, de csúcsminőségű irányított sztereó mikrofon, amellyel különféle helyzetekben lehet hangot rögzíteni az 50Hz és 16kHz frekvenciatartományon belül. A klasszikus puskamikrofon három féle beállításával eltérő körülmények között is optimális hangot lehet rögzíteni egyetlen eszközzel.

canonmikrofon

Az egy hangcsatornás puskamód használata akkor a legcélszerűbb, amikor közvetlenül a fényképezőgép előtt lévő hangforrást rögzítik, például egy riporterét. A 90 és 120 fokos módok sztereó hangzást biztosítanak a tágabb térben rögzítendő hangforrásoknál, például a koncertteremben játszó zenekar esetén. Az új mikrofonba épített rezgéscsillapított kengyel csökkenti a fényképezőgép használata közben esetlegesen előforduló zajokat, illetve külön védelem gondoskodik a szélzaj kiszűréséről. Az új mikrofon igen széles tonális skálával rendelkezik, a 66dB-es S/N arány és a -42db-es érzékenysége révén torzítása minimális. A DM-E1 a kategóriájának egyik legkisebb és legkönnyebb mikrofonja, így tökéletes útitárs. A 3,5 milliméteres jack audiocsatlakozó a legtöbb Canon EOS fényképezőgéppel kompatibilis.

A Speedlite 600EX II-RT vaku legfontosabb jellemzői:

– Gyorsabb működés és hosszabb használat
– Túlmelegedés elleni védelem
– Megbízható működés a fényképezőgépen és attól függetlenül történő használat során is
– A fényképezőgéptől független kreatív megvilágítás bármilyen irányból a vezeték nélküli rádióvezérlés segítségével
– Nagy teljesítmény, 60-as kulcsszám (m, ISO100)
– Könnyű használat, egyszerű kezelés és információs kijelző

A DM-E1 mikrofon legfontosabb jellemzői:

– Kompakt puskamikrofon
– Puska, 90°-os és 120°-os sztereó hangfelvétel
– Frekvenciatartomány: 50Hz – 16kHz
– 66 dB S/N arány, -42dB-es érzékenység
– CR2032 lítium akkumulátor

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...