Időjárásálló telekonvertert jelentett be a Fuji

Megjelent a FujiFilm XF 2X TC WR telekonverter, amely kétszerezőként használható a Fuji X bajonettjén. Az időjárásálló fókusznyújtóval egyelőre csak két objektív kompatibilis a gyártó saját istállójából: az egyik az XF50-140 mm F2.8 R LM OIS WR, a másik az XF100-400 mm F4.5-5.6R LM OIS WR. Utóbbival egy ekvivalens 1200+ milliméteres objektív látószöge érhető el, amivel akár már bolygózni is lehet az asztrofotózás területén belül.

fujitelecon

A telekonverter öt csoportba rendezve tartalmaz összesen kilenc lencsetagot; a közgyűrű használatával bő 30 milliméterrel nyúlik meg a rácsavart teleobjektív hossza. A két EV fényveszteség miatt a Fuji fényképezőgépek AF rendszere kontrasztérzékelésesre vált vissza a 100-400 mm-es optikával, ám a kisebbik zoommal megmarad a fázisérzékeléses AF is. A telekonverter használata előtt mindenképp frissítsük az objektívek vezérlőszoftverét, hogy az elkészült fényképek EXIF adatai közt a megfelelő paraméterek szerepeljenek.

A júniustól megvásárolható FujiFilm XF 2X TC WR telekonverter ára 350 angol font lesz, azaz körülbelül 140 000-145 000 Ft-ot kell érte fizetni.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...