Hölgyeim és Uraim, íme az Olympus OM-D E-M1 Mark II!

Az Olympus bejelentette az OM-D gépcsalád új zászlóshajójának, az E-M1 Mark II-nek a fejlesztését. Az OM-D E-M1 Mark II egy 20 MP-es CMOS képérzékelő köré épül, aminek kiolvasási sebessége lehetővé teszi az akár 18 kép/mp-es sorozatfelvételi sebességet (RAW formátum, teljes felbontás, folyamatos AF mellett), de akinek ez nem elég, az rögzített autofókusszal akár a 60 kép/mp-et is elérheti! Az innovatív „Pro Capture” felvételi mód az OM-D E-M1 Mark II gépben megszünteti a kioldó késéséből adódó problémákat, mivel az exponáló gomb teljes megnyomása előtt akár 14 sorozatképet tud rögzíteni. A jelfeldolgozásért az új, TruePic VIII jelölésű jelfeldolgozó processzor felel. Az érzékenységi tartomány egy fényértékkel bővült; az új szenzor dinamikatartománya pedig minden riválist maga mögé utasít.

ID: 24475

A fotómasina váza időjárásálló kivitelezésű (csepp-, por- és fagyálló), és továbbra is tartalmazza a szenzormozgatáson alapuló öttengelyes képstabilizációs rendszert, amit még az OM-D E-M5-ben ismerhettünk meg. Azt, hogy az E-M1 Mark II igazi profi gép, már az is jelzi, hogy az elődmodellhez képest plusz egy, azaz immár kettő memóriakártya foglalat várja az UHS-II kompatibilis SD/SDHC/SDXC kártyákat. További fontos jellemzők: 4:2:2 színtömörítésű HDMI jelkimenet, jelentősen megnövelt akkuteljesítmény, és háromféle Olympus Pro Service szolgáltatáscsomag jár a géppel.

ID: 24479

A mérnökök a fényképezőgép AF rendszerét is felturbózták: „Ennek kulcsa a teljesen új, szenzorba integrált, fáziseltolásos AF rendszere, mely a precizitás, a tracking funkció teljesítménye és a valós idejű vezérlés hármas együtthatására épül. A precizitást a 121 darab keresztérzékelős AF mérőpont, valamint az új TruePic VIII AF processzor nagy műveleti sebességű képfeldolgozása biztosítja. A tracking (követő) rendszer a speciális fejlesztésű, kifejezetten a mozgó témák követésére szolgáló algoritmusra épül – ezzel pedig megbízható élességállítást tesz elérhetővé a rekorder 18 fps sebességű sorozatfelvétel rögzítés közben is. Emellett, Single AF használatával elképesztő, 60 fps sebességű sorozatfelvételek készíthetők.” – áll a sajtóanyagban.

em1mk2views

Az adatátvitelt USB 3.0 szabványú csatlakozó segíti, de továbbra is rendelkezésünkre állnak a vezeték nélküli fájlmásolásra alkalmas, beépített WiFi és NFC modulok. Az elektronikus kereső 120 kép/mp képfrissítéssel rendelkezik – ez érzésre körülbelül ugyanazt nyújtja, mintha egy optikai keresőbe néznénk! Pluszpont jár továbbá azért is, hogy az akku töltöttségi szintjét immár százalékpontosan követhetjük.

ID: 24554

Korábban az E-M1-et a viszonylag gyenge videós képességei miatt érte sok bírálat. Az Olympus – úgy tűnik – végre tényleg felveszi a kesztyűt, és mozgóképek alkotása terén is korszakalkotót tesz le elénk: az E-M1 Mark II már 4K felbontású (UHD és DCI formátum) videók rögzítésére is képes 24 vagy 30 kép/mp-es frekvenciával. Az adatsűrűség 102 illetve 237 Mbps lehet.

ID: 24457

Sajtóközlemény

Az Olympus OM-D küldetése: pontosan megadni a profi fotósoknak, a fotózás iránt rajongóknak, illetve specialistáknak mindazt, amire vágynak. Az új OM-D E-M1 Mark II felülmúlja a cserélhető objektíves készülékekkel szemben támasztott elvárásokat – első osztályú képminősége és párját ritkító nagysebességű teljesítménye által. Ahol mások a nehéz felszerelés miatt aggódnak, a jövőbeli OM-D E-M1 Mark II tulajdonosok minden kiegészítőt gond nélkül magukkal vihetnek a fotózásra – ezzel egyedülálló mobilitást élvezhetnek.
Az új OM-D E-M1 Mark II az egyik legjobb fényképezőgép, amit az Olympus valaha is épített. Hogy helyét tisztán és egyértelműen lássuk a professzionális fotózás terén, új szolgáltatáscsomagokat választhatunk az OM-D E-M1 Mark II tulajdonosaként – ezzel pedig szinte bármilyen körülmények között gond nélkül folytathatjuk a felvételek készítését.
Az OM-D E-M1 Mark II vázként, vagy az M.ZUIKO DIGITAL ED 12-40mm 1:2.8 PRO objektívvel kitben kapható.

Az OM-D E-M1 Mark II jellemzőit olvasva a fotósok kívánságlistája juthat eszünkbe, mely az ideális, mindenre alkalmas fényképezőgépről szól: megfelel a komoly érdeklődők igényeinek, minden fotós témában és kiszolgálja a szakemberek elvárásait is, akár a vadvilág, a dokumentálási munkák, illetve utazás közben is – mindehhez nagysebességű teljesítményt, mobilitást és képminőséget biztosítva. Kategóriájában leggyorsabbként egyedülálló sorozatfelvétel lehetőségeket és lélegzetelállítóan gyors, új autofókusz rendszert kínál. Az elképesztő sorozatfelvétel teljesítmény mögött vadonatúj, nagysebességű, keresztérzékelős, szenzorba integrált, fáziseltoláson alapuló autofókusz rendszer áll, szintén új AF vezérléssel és még gyorsabb kioldó-reakcióidővel. Csendes üzemmódban a folyamatos AF és AE Tracking funkcióval felszerelt OM-D E-M1 Mark II akár 20,4 megapixel felbontású RAW képeket örökíthet meg, kategóriájának legjobbjaként 18 fps sebességgel. Live View kijelzővel és egyedi vezérléssel kiegészülve ideális a gyorslábú vadvilág, vagy a beltéri események megörökítésére – mindezt akár a másodperc törtrésze alatt kivitelezve. AF és AE Lock alkalmazása esetén a felvételi sebesség tovább emelkedik, a lélegzetelállító 60 fps magasságba. Az innovatív Pro Capture felvételi mód az OM-D E-M1 Mark II gépben megszünteti a kioldó késéséből adódó problémákat, mivel az exponáló gomb teljes megnyomása előtt akár 14 sorozatképet tud rögzíteni. Ezzel az OM-D E-M1 Mark II biztosan rögzíti a megfelelő pillanatot, ott is, ahol más gépekkel ez nem sikerülhetne. Ezt a fotós (és 4K/C4K videofelvétel) magabiztosságot a teljesen új TruePic VIII processzor és a 20 megapixel felbontású Live MOS szenzor teszi lehetővé – együtt az Olympus védjegyének is számító, vázba épített, öttengelyes képstabilizátorral, mely kifejezetten az OM-D E-M1 Mark II és a teljes gyújtótávolság-tartományt átfogó M.ZUIKO PRO objektívek rendszere számára lett újratervezve. Az ISO tartomány egy fényértékkel bővült, az új szenzor dinamikatartománya pedig minden riválist maga mögé utasít. Szintén új ütőkártya a fényképezőgép elképesztően kompakt, könnyedén kézben tartható kivitele, melynek köszönhetően akár a 300mm (600mm 35mm ekv.) 1:4.0 szuper-teleobjektív használata is kézből, állvány támogatása nélkül valósítható meg. A két SD kártyahely mellett UHS-II kompatibilitást, Direct 4:2:2 HDMI kimenetet, jelentősen megnövelt akkumulátor-teljesítményt, valamint háromféle Olympus Pro Service szolgáltatáscsomagot kapunk a géppel – a design és a számos praktikus jellemző mind-mind a professzionális igények kiszolgálására hivatott, a fotózás egyre gyorsuló világának minden területén.

Az új mércét állító AF
Az előző OM-D zászlóshajó nem egy elismerést szerzett – és most itt az OM-D E-M1 Mark II, mely az OM-D sorozatot a profi gépek élvonalában is az elitbe emeli új, elképesztően gyors élességállító rendszerével. Ennek kulcsa a teljesen új, szenzorba integrált, fáziseltolásos AF rendszere, mely a precizitás, a tracking funkció teljesítménye és a valós idejű vezérlés hármas együtthatására épül. A precizitást a 121 db keresztérzékelős AF mérőpont, valamint az új TruePic VIII AF processzor nagy műveleti sebességű képfeldolgozása biztosítja. A tracking rendszer a speciális fejlesztésű, kifejezetten a mozgó témák követésére szolgáló algoritmusra épül – ezzel pedig megbízható élességállítást tesz elérhetővé a rekorder 18fps sebességű sorozatfelvétel rögzítés közben is. Emellett, Single AF használatával elképesztő, 60fps sebességű sorozatfelvételek készíthetők.

A játékszabályokat megváltoztató sebesség
Több nagysebességű komponens együttesen biztosítja a gondtalan sorozatfelvétel-készítést az OM-D E-M1 Mark II fényképezőgépben. A 6ms válaszidejű, 120fps képfrissítési sebességű EVF által a gyorsan mozgó témák követése is egyszerűen megvalósítható. C-AF módban az OM-D E-M1 Mark II sorozatfelvétel-rögzítése eléri a 18 fps sebességet, mely akár 60 fps is lehet S-AF üzemmódban. Az új PRO Capture felvételi mód által az OM-D gép használói kizárhatják az exponálás késését – ami más profi fényképezőgépeknél bizony problémákat okozhat. A kioldó gomb teljes lenyomása előtt akár 14 kép kerül rögzítésre, így pedig szinte lehetetlen, hogy ne kerüljön megörökítésre a megfelelő pillanat – függetlenül attól, hogy a téma milyen gyorsan mozog.

Páratlan mobilitás
Ultrakompakt méret és könnyedén hordozható kivitel – az OM-D E-M1 Mark II további fő erősségei. Az Olympus az első és egyetlen a professzionális fényképezőgépek gyártói között, aki teljes, objektíveket is magában foglaló, profi fotós rendszert kínál, mely egy szabványos, repülőgép-fedélzetre felvihető bőröndbe is elfér. A bárhová magunkkal vihető kialakítást tovább finomítja a masszív, cseppálló*, porálló* és fagyálló* kivitel. Kompakt méretei ellenére határozottan tagolt formájával az új OM-D még jobban kézbe fogható, még teleobjektív csatlakoztatása esetén is. A vázon található vezérlőgomboknak megfelelő kezelőszervekkel felvértezett, opcionális akkumulátortartó-markolat kiváló segítség portrékészítéshez, illetve a gép biztos tartásához, bármilyen pozícióban.

Maximális használhatóság
A fényképezőgépben található számos fejlesztés célja a mindig elfoglalt profi fotósok munkájának lehető legegyszerűbbé tétele. Közkívánatra két SD memóriakártya foglalat áll rendelkezésünkre – az egyik ráadásul UHS-II kompatibilis. Többféle felvételi beállítás társul a két kártyához – például az egyik kártyára RAW formátumban, ugyanazon időben a másikra pedig JPG-ben kerül mentésre a felvétel. Az új akkumulátor az elődmodellhez képest közel 40% hosszabb üzemidőt, valamint kétszer gyorsabb (2 óra) töltést biztosít – az akkumulátor töltöttsége pedig százalékos megjelenítéssel követhető a kijelzőn. További részletek – például az akkumulátor állapota – különálló állapot-menüben tekinthetők meg. A nagysebességű adatátvitelt az OM-D E-M1 Mark II USB 3.0 Type-C csatlakozóval biztosítja.

Elit képminőség
A profi gépek igazi mércéje a képminőség. Az új OM-D E-M1 Mark II itt is leteszi névjegyét – akár fotók, akár mozi-szabványos videók készítéséről van szó – így újabb szintet állít versenybe. Az Olympus által fejlesztett, teljesen új TruePic VIII processzor és a 20 megapixel felbontású Live MOS szenzor kifejezetten erre a fényképezőgépre szabott – és ez érzékelhető is. Bárhogy is nézzük, az optikai teljesítmény egészen megdöbbentő. A kifinomult képpont-optika és a „double quad-core” képprocesszor által a dinamikatartomány látványosan kibővült. Az 50 megapixeles High Res Shot funkció messze túlmutat a full-frame gépek tudásán – a kiváló mélységélességgel együtt ehhez a TruePic VIII processzor és az Olympus ünnepelt, 5-tengelyes képstabilizátor rendszerének új, tovább finomított változata járul hozzá. Az 5-tengelyes mechanizmus kifejezetten az
OM-D E-M1 Mark II számára került újratervezésre. Mostani verziójában akár 6,5 fényérték*** kompenzációra képes 100mm gyújtótávolság mellett (az M.ZUIKO DIGITAL ED 12-100mm 1:4.0 PRO objektívvel együtt alkalmazva). Ez a forradalmi képstabilizátor rendszer tökéletesen illik az OM-D E-M1 Mark II videofelvételi képességeihez, melyek ragyogó, „ultra-high-definition” 4K filmek készítését teszik lehetővé 30fps felvételi sebesség és 102 Mbps bitarány mellett. A filmek szerelmesei ugyancsak megtalálják számításukat az OM-D repertoárjával – a 24p felvétel és 237 Mbps bitsűrűség arány által a különleges, nagyképernyős C4K formátumban mentve alkotásaikat.

Professzionális szolgáltatások
Az Olympus kibővítette a vevőszolgálat fogalmát az OM-D E-M1 Mark II tulajdonosai számára, akik ezentúl háromféle szolgáltatásprogram között választhatnak – mindezt egy teljesen új koncepció, az OLYMPUS PRO Service égisze alatt. A belépőszint neve Standard Plus, mely ingyenesen, a MyOlympus előnyeivel – például a hat hónap extra garanciával – együtt szerezhető meg. A profi fotósok igényeit szem előtt tartva született meg a további két program, az Advanced és az Elite, mely leginkább ingyenes javításra szállítást, a javítás idejére cserekészüléket, folyamatos karbantartási tervezetet, expressz vevőszolgálatot, illetve videohívással elérhető segítségnyújtást kínál. Az OLYMPUS PRO Service 17 európai országban érhető el.

Mint minden Olympus objektív és fényképezőgép, az OM-D E-M1 Mark II is ingyenes hat hónapos jótállási idő meghosszabbítással kapható – ehhez mindössze a MyOlympus online rendszerébe kell regisztrálnunk.

Hirdetések:
Weboldal készítés

.

Ezek is érdekelhetnek...