Az Olympus egy új makró objektívről és két PRO lencserendszerről rántotta le a leplet

Nem is egy, hanem kapásból három új M.Zuiko lencserendszert mutatott be az Olympus: lehullott a lepel az M.Zuiko Digital ED 30 mm F3.5 makróról, az M.Zuiko Digital ED 12-100 mm F4 IS PRO-ról, valamint az M.Zuiko Digital ED 25 mm F1.2 PRO-ról.

30mmmakro

Könnyű és kisméretű M.Zuiko Digital ED 30 mm F3.5 Macro, mely kategóriájában a legnagyobb nagyítás (2,5-szeres nagyítás kisfilmes formátumban) mellett a legkisebb (mindössze 9,5 cm) fókusztávolságot kínálja. A természet leendő megfigyelői számára különösen fontos jellemző a szinte hangtalan fókuszállító mechanizmus, illetve a szuperkönnyű kivitel, de nem elhanyagolható az sem, hogy az AF motor válaszideje akár 20-30%-kal jobb, mint a többi makró objektívé. Az M.Zuiko Digital ED 30 mm F3.5 makró objektív azonnal, már a 2016-os Photokina kiállítással egy időben elérhető, ára három éves garanciával (az Olympus Mintaboltban vásárolva) bruttó 99 990.- Ft.

Az M.Zuiko Digital ED 30 mm F3.5 makró ekvivalens 60 mm-es gyújtótávolságot nyújt, optikailag 7 lencsetagot tartalmaz 6 csoportba rendezve. A 60 x 57 mm-es mérethez csupán 128 grammos tömeg társul. A szűrőmenet átmérője is csak 46 mm, így az objektív szűrőzése is kedvező módon megoldható.

„Az új M.ZUIKO DIGITAL ED 30mm 1:3.5 Macro objektív az Olympus prémium sorozatú objektívjei, egészen pontosan két társa: a 25mm 1:1.8 standard objektív és a portréfotózásra fejlesztett 45mm 1:1.8 objektív közé tartozik. Különösen figyelemre méltó, hogy az optikai teljesítmény társaival azonos: segítségével gyönyörű, tökéletes bokeh hatást érhetünk el, illetve gyakorlatilag nincs torzítása, mely egyébként az 1:3.5 makró kategória gyengébb objektívjeinek használatát korlátozza. Ez a minőségi színvonal igen ritka komolyabb nagyítás mellett – főleg, ha a gyors autofókuszos, kompakt makró objektíveket nézzük. Nagyszerű további jellemző az egyes Olympus fényképezőgépekben megtalálható Focus Bracketing funkcióval való kompatibilitás, melynek köszönhetően ugyanaz a makró felvétel automatikusan különféle fókusztávolság beállítás mellett több verzióban készül el – ezután már csak a legjobban sikerült felvételt kell kiválasztanunk.

A víz alatti világ a makró felvételek rajongói számára elképesztően sok témát kínál – az új objektív pedig kompatibilis az Olympus víz alatti kiegészítőinek egyre bővülő kínálatával. A különféle gépméreteknek megfelelő vízzáró tokok mellett használhatunk tükröződésmentesítő gyűrűt, illetve speciális fókuszállító gyűrűt, mely a víz alatti manuális beállítást teszi lehetővé.”

12100mm

8,3-szoros átfogást kínál az Olympus M.Zuiko Digital ED 12-100 mm F4 IS PRO zoomobjektív, melynek fix F4 a kezdő fényereje a teljes tartományban. Az ekvivalens 24-200 mm-es gyútáv tartomány ideális utazózoom objektívvé avanzsálja az M.Zuiko Digital ED 12-100 mm F4 IS PRO-t. Az Olympus eme újdonsága – mint mindegyik PRO jelölésű lencserendszere – időjárásálló felépítésű; a beépített képstabilizátorral önmagában kb. 4 FÉ előnyre lehet szert tenni, de ha az objektív IS rendszerét összekapcsoljuk az OM-D vagy a PEN gépcsaládok kompatibilis tagjaiba épített szenzormozgatásos mechanikájával, akár döbbenetes 6,5 FÉ előnyre is szert tehetünk! Az M.Zuiko Digital ED 12-100 mm F4 IS PRO legkisebb tárgytávja csupán 1,5 cm, így akár makrózásra is használható. Ez az objektív, sajnos, csak később, idén novemberben kerül a boltok polcaira: bruttó 399 990,- forintot kell majd érte fizetni.

„Az M.ZUIKO DIGITAL ED 12-100mm 1:4.0 IS PRO objektívvel az Olympus elhozta az első professzionális 8.3x zoom objektívet, konstans 1:4.0 rekeszértékkel. Mostanáig legalább két objektívre volt szükségünk a 12-100mm (35mm ekvivalens: 24-200mm) gyújtótávolság tartomány minőségi szintű átfogására. A fotósok mostantól megkímélhetik magukat a nehéz és terjedelmes felszerelés cipelésétől – miközben ugyanúgy professzionális végeredményt kaphatnak. A sokoldalú használhatóság már alapból is a könnyű és kompakt Mikro-NégyHarmad rendszer sajátja – az Olympus M.ZUIKO Pro sorozat tagjaként pedig por-, csepp- és fagyálló jellemzőkkel büszkélkedhet. E paramétereivel ideális társa az Olympus OM-D rendszerfényképezőgépeknek, egy igen magas minőségű, bárhová magunkkal vihető felszerelést alkotva – mely mindig kéznél és mindig készenlétben lehet.

Az M.ZUIKO DIGITAL ED 12-100mm 1:4.0 IS PRO objektívvel lélegzetelállító közelképek készítése magától értetődővé válik. A mindössze 1,5 cm legkisebb tárgytávolság által a legfinomabb részletek is – az extra-nagylátószög előnyeit kihasználva – lenyűgözőek.

A legújabb Olympus objektív által kínált képminőség sok fotós számára jelent majd inspirációt. A konstans 1:4.0 rekesz mellett a beépített képstabilizátor az 5-tengelyes Sync IS rendszernek köszönhetően akár 6,5 FÉ kompenzációval** is biztosítja a magas szintet – ezzel pedig a piacon elérhető legmagasabb kompenzációt kínálva. A becsillanás ellen igen hatékony megoldást jelent a lencsék Z Coating Nano bevonata. A nagyon gyors és különösen pontos AF rendszer szinte garancia az álló és mozgó témák elképesztően tiszta és részletgazdag megörökítésére. A fotósok ugyancsak értékelni fogják az L-Fn gombot, mely egy, az egyéni igényeinknek megfelelően választható objektív funkcióhoz kínál gyors elérést. A fókuszkar segítségével az adott helyzetnek megfelelően finomabb, vagy gyorsabb manuális élességállítás valósítható meg.

A fém kivitelű M.ZUIKO DIGITAL ED 12-100mm 1:4.0 IS PRO legalább annyira masszív és ellenálló, mint amennyire sokoldalú – emellett mindössze 561g tömegű. A várakozás a tökéletes mindenes travel zoom objektívre hamarosan véget ér – az M.ZUIKO DIGITAL ED 12-100mm 1:4.0 IS PRO 2016 novemberétől, €1,299.00 javasolt fogyasztói áron kerül a boltokba.”

25mm

Bár a japán gyártó mindhárom újdonsága kiemelkedik a tömegből valamilyen tulajdonságánál fogva, mégis – számomra – az M.Zuiko Digital ED 25 mm F1.2 PRO tűnik a legérdekesebbnek a trióból. Az Olympus-nak ugyanis ez az első F1.2 kezdő fényértékű objektívje a m4/3 rendszerben! Rendkívül gyors AF sebességet és pontos működést ígérnek a mérnökök – tulajdonságok, melyekre egy F1.2-es optikánál szükségünk is lehet, ha teljesen nyitott rekesz mellett szeretnénk éles képeket kapni. Természetesen ez a termék is csepp-, por- és fagyálló kivitelezésű, ezért nem kell félteni a szemerkélő esőtől, vagy téli hidegtől. A szép háttérelmosást garantáló készülék októbertől lesz megvásárolható, ára 449 990,- Ft három év mintabolti garanciával.

„Az M.ZUIKO DIGITAL ED 25mm 1:1.2 PRO a legfrissebb optikai technológiai fejlesztéseknek köszönhetően a legmagasabb szintű, széltől szélig kiváló képminőséget biztosít. A rendkívül fényerős, 1:1.2 legnagyobb rekeszértékkel büszkélkedő, professzionális teljesítményt nyújtó objektív a fotózás szempontjából legnagyobb kihívást jelentő szituációk esetén is megállja a helyét. A kifinomult technológiai megoldások között találjuk a Z Coating Nano bevonatot, mely a szellemképek és becsillanás minimálisra csökkentésével még élesebb, még tisztább képeket, így tökéletes végeredményt tesz elérhetővé.

A tervezés folyamán kiemelt figyelmet kapott az 1:1.2 M.ZUIKO Pro objektív által biztosított bokeh tökéletesre csiszolása, így a háttér által közvetített optikai esztétika magas szintre emelése – vagy akár maga a bokeh effekt témává történő előre léptetése. Az objektív által kínált gyönyörű rajzolat a képszélektől rendelkezésre áll, mely a természetes életlenítés hatással együtt a különleges optikai tervezésnek és a 9 lamellás rekesz felépítésnek köszönhető.

Sokszor csak egy lehetőségünk van a tökéletes felvétel elkészítésére – így egyértelmű, hogy a fotósoknak muszáj teljes mértékben megbízniuk abban, hogy felszerelésük éles helyzetben mindig bevetésre készen áll. Az M.ZUIKO DIGITAL ED 25mm 1:1.2 PRO által kínált, elképesztően gyors autofókusz rendszer biztosítja, hogy a téma a megfelelő pillanatban kerül megörökítésre, gond nélkül, tűéles, ragyogó végeredményt alkotva – függetlenül attól, hogy egy képet, vagy sok, gyors ütemben felvett sorozatfelvételt készítünk. Az elképesztően gyors autofókuszt a különleges konstrukció teszi lehetővé: a 19 optikai lencsetagból mindössze egy mozog az élességállítás során.

Az M.ZUIKO DIGITAL ED 25mm 1:1.2 PRO lehetővé teszi, hogy akkor is folytassuk a fotózást, amikor mások már összecsomagolnak és hazamennek – ehhez pedig a por-, csepp- és fagyálló kivitel segíti, mely mindegyik M.ZUIKO Pro objektív sajátja. A masszív, fém kivitelű objektív legnagyobb nagyítása 0,11x (35mm ekvivalens érték: 0,22x), tömege 410g.”

A három objektív fontosabb műszaki paraméterei:

olympusobjektivspec

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...