Nem is csúnya a YI Technology m4/3-os fényképezőgépe

Múlt héten írtam róla hírt, hogy a m4/3 rendszer egy új gyártóval bővülhet, és tényleg, a YI Technology is beszállt a családba. A kínai YI (Young Innovators – „fiatal újítók”) nem teljesen új szereplője a képalkotással foglalkozó iparágnak, hiszen már eddig is foglalkoztak kalandkamerák gyártásával. A YI M1 a Sony 20 MP-es képérzékelője köré épül (IMX269), és egyik érdekessége, hogy DNG formátumú RAW fájlokat ír a memóriakártyára, tehát tetszőleges feldolgozó szoftverrel használható. A fényképezőgép a kor elvárásainak megfelelve képes 4K felbontású videók felvételére (30 fps); a YI nem csak magát a fotómasinát, hanem két új objektívet, egy 42,5 mm F1.8 fixet és egy 12-40 mm F3.5-5.6 zoomot is piacra dob.

yim1b

Az M1 viszonylag egyszerű külalakot kapott, amit ezüst vagy fekete fényezéssel lehet majd megvásárolni az alapzoomal egybecsomagolva 330 dollárnak megfelelő összegért. A hátoldalon egy 3”-os, 1,04 millió képpontos érintőképernyő található, ami a kezelőfelület aktív részeként van jelen. A menürendszerről és a felhasználói felületről azt írja a forrás, hogy „okostelefonéhoz hasonló” – hát, reméljük a legjobbakat..

yim1c

A kontrasztérzékeléses AF rendszer 81 AF mezővel rendelkezik, és van beépített AF segédfény. A mechanikus zár 1/4000-30 mp közti értékekre állítható be, az érzékenységet ISO 100-25600 közé paraméterezhetjük. Bár beépített villanója nincs a készüléknek, a vakusaruba rendszervaku illeszthető. A legrövidebb vakuszinkron 1/125 mp. Az SD/SDHC/SDXC memóriakártyákkal bővíthető M1 sorozatfelvételi sebessége átlagosnak mondható: 5 kép/mp-re képes. Van beépített WiFi modul, tehát egy megfelelő alkalmazással okoseszközeinkkel távvezérelhető lesz a gép. A masina 114 x 64 x 34 mm terjedelmű, tömegéről viszont nincs adat. (Forrás: gizmochina.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...