Frissültek az Olympus PRO objektívjei

Új firmware telepíthető három PRO besorolású Olympus objektívre: az M.Zuiko Digital ED 40-150 mm F2.8 PRO, az M.Zuiko Digital ED 8 mm F1.8 Fisheye PRO és az M.Zuiko Digital ED 300 mm F4 IS PRO vezérlőszoftverét frissíthetjük az Olympus Digitális Fényképezőgép Frissítő Programjával (Digital Camera Updater). Amennyiben nem Olympus vázon szeretnénk megoldani az új alapszoftver telepítését, úgy alábbiak szerint járjunk el:

group

  • Töltsük fel teljesen a fényképezőgép akkumulátorát,
  • Töltsük le az adott objektív firmware-ét,
  • Másoljuk át memóriakártyára a kicsomagolt firmware fájlt (jellemzően BIN kiterjesztésű),
  • Nyomjuk meg a vázon a „képlejátszás” (play) gombot bekapcsolás után,
  • Kövessük a képernyőn megjelenő utasításokat,
  • Ügyesen tegyük le a fényképezőgépet az asztalra, és távolodjunk el tőle biztonságos távolságra, ne nyúljunk a kezelőszervekhez a frissítés alatt!
  • A firmware frissítése után a váz ki-, majd bekapcsol. Kapcsoljuk ki ezután a fényképezőgépet, várjunk pár másodpercet, majd kapcsoljuk be és formázzuk meg benne a memóriakártyát. Kész!

Az egész művelet leírása itt is elolvasható.

A vezérlőszoftverek új változatai alábbiakat javítják:

M.Zuiko Digital ED 40-150 mm F2.8 PRO: videózás közben „stabilabb rekeszállítás, rekeszérték-tartás”, jobb lett a manuális fókuszálás, videózás közben stabilabb lett az AF működése, jobb lett az AF az 1.4x telekonverter használatával, stabilabb lett a működése az OM-D E-M1 Mark II használatával.

M.Zuiko Digital ED 8 mm F1.8 Fisheye PRO: javult a követőfókusz teljesítménye gyors sorozatfelvételkor.

M.Zuiko Digital ED 300 mm F4 IS PRO: javult az AF általános teljesítménye, javult a manuális élességállítás pontossága, videózás közben stabilabb lett az objektív teljesítménye, javult a sorozatfelvétel stabilitása az OM-D E-M1 Mark II használata során, javult a képstabilizátor működése az OM-D E-M1 Mark II-vel használva.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...