Olcsó Cine objektívek teljes családját mutatta be a Zeiss

A Zeiss videózásra kihegyezett, fix gyújtótávolságú objektívek egész családját mutatta be: a CP.3 jelű termékek célcsoportja ezúttal a „kis büdzsével bíró” produkciós csoportok. Persze, a kis büdzsé itt Zeiss mértékkel értendő, ugyanis a CP.3 XD Cine optikákat darabonként 5000-8000 dollár közti áron kínálják a németek. Összesen tíz új objektívről van szó, ezek pedig a korábbi, CP.2 jelűeket fogják leváltani. A névben szereplő „XD” jelölés arra utal, hogy ezek a lencserendszerek immár képesek arra, hogy eltárolják a metaadatokat (pl. torzítás, árnyékolás stb.). Ennek a tulajdonságnak pedig majd a képi hatásokkal ügyködő művészek fognak örülni az utómunka során.

Christophe Casenave, a Zeiss termékmenedzsere alábbiakat mondta: „Az olyan Cine objektívek, melyek képesek a metaadatok eltárolására, általában igen drágák, és – egészen mostanáig – a torzítás és az árnyékolás mértékét manuálisan kellett mérni. Ez pedig igen időigényes és drága eljárás. A Zeiss eXtended Data funkcióval szinte bárki számára elérhető Hollywoodi technológiát kínálunk, amivel kisebb filmes csoportok is új kreatív lehetőségekhez juthatnak.”

Az objektívek XD funkció nélküli változatai már júniusban illetve júliusban a boltokba kerülnek, de az XD technológiával ellátottakra őszig várni kell. Bővebb információért irány a Zeiss honlapja!

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...