A Hama Miami 190 III és a Miami 200 III Trolley fotós táskák bemutatója

Hama Miami 200 III Trolley

A Hama Miami 200 III Trolley egy igen furfangos táska. Igazából nem lehet sem kifejezetten csak hátizsáknak, sem kifejezetten csak gurulós bőröndnek nevezni, mert keverednek benne a jellemvonások. Alaphelyzetben persze guruló táska, de ez is csak addig érvényes, míg fel nem fedezzük benne a furfangos csavart!

A Hamának ez a táskája már valamivel „súlyosabb egyéniség”: 2,9 kilogrammot nyom, 15 liter a térfogata (belső méretei: 27 x 12 x 37 cm), de külsejének anyaga ugyanúgy poliészter, mint a 190-esnek. Természetesen ehhez a táskához is jár az esőköpeny, de ezt most nem fotóztam le külön, mert ugyanúgy néz ki, mint a kisebbik bebugyolálva. A 200-as is hasonló kialakítású, mint a 190-es, ám itt a hordozó fül mögött még egy teleszkópos fogantyú is látható az utazótáska tetején:

Két oldalt ezen a táskán is megtalálhatók a gumis szájú zsebek, ahol az egyik ugyanúgy fel van készítve a monopod/kisebb háromláb eltárolására. Már az elülső cipzáras rekesz is tekintélyes méretű, úgy nyelte el a 10”-os táblagépemet, mint kacsa a nokedlit.

Hátrafelé haladva a második cipzáras tároló rész a telefonnak, tollaknak, iratoknak, kisebb kompakt fényképezőgépnek lett kialakítva, míg a harmadikban már a táblagép mellé egy akár 15,6”-os képátlóval bíró notebook is elfér. Ezek a mobilt számítógépeket tároló fiókok tépőzáras nyelvvel zárhatók.

A fotós szekciót cipzáras háló védi, így felszerelésünk egységei akkor sem potyognak ki, ha szállításkor valaki gorombán bánna a táskával. A lenyíló rész egy tépőzáras rekeszt és egy áttetsző, hálós mintázatú, cipzáras zsebet is kapott, ahol a kisebb kacatok lehetnek biztonságban.

A megfelelő mennyiségű tépőzáras szeparátor (nyolc darab) itt is alaptartozék csakúgy, mint a fekete fül, amin átfűzhetjük a fényképezőgépet a biztosabb tartás végett. Mint a 190-esnél, úgy itt is kényelmesen elfér egy nagyobb váz a rácsavart 70-200 mm F2.8, illetve 300 mm F2.8 optikával.

A legbulibb, hogy ha épp nem fotózni készülünk, hanem csak „simán” elutaznánk valahova, akkor az egész fotós rekesz egy az egyben kiemelhető a táskából! Az üres guruló táskába pedig öltönynadrágot, ingeket, alsóneműt, és más öltözéket pakolhatunk. A „gardrób” vasalt állapotát a gumis pántok garantálják: miután becsomagoltunk, egyszerűen csatoljuk be a „biztonsági övet”, és minden a helyén marad.

Amint fentebb említettem, a Hama Miami 200 III Trolley nem egyszerűen egy guruló bőrönd, de nem is egy sima hátizsák. Ha viszont megelégeltük a táska vonszolását, akár a hátunkra is vehetjük az egész hóbelevancot. A táska hátoldalán egy rekeszbe rejtve található a vállpánt részlege. A kényelmesebb viseletet itt is egy középső szíj szolgálja, ami összefogja a két fő pántot.

A 200-asban is tetszett a viszonylag kis önsúly, a nagyon praktikus fotós szekció (a számos elválasztó, és maga a tény, hogy a teljes fotós részleget ki lehet emelni a táskából), de a legötletesebb részlet minden bizonnyal a hátizsákká alakíthatósága volt. A Hama Miami 200 III Trolley alján masszív talpak vannak, amikre szükségünk is lesz, ha gyakran ki akarjuk használni a gurulós működési módot. Arra azonban számítsunk, ha egy saras dagonyázás után a hátunkra vesszük a táskát, hogy a kerekek összepiszkíthatják öltözékünket. Bruttó 23 000,- Ft körüli ára nagyon jutányos, tőlem jár a „Jóféle” ennek a terméknek is!

Hama Miami 200 III Trolley

A Hama Miami 190 III és a Hama Miami 200 III Trolley táskákat a Hama Kereskedelmi Kft.-től kaptam bemutatóra.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...