24 MP-es APS-C méretű szenzor köré épül az Olympus OM-D E-M1 Mark III

Azt már korábbi pletykákból megtudhattuk, hogy az Olympus egy különleges kiadású OM-D vázzal készül századik évfordulójának ünnepélyére, azt azonban senki sem gondolta volna, hogy a japánok egy a 4/3”-tól eltérő méretű képérzékelővel látják el új csúcsgépüket. Nos, az OM-D E-M1 Mark III gyakorlatilag ugyanazt tudja, amit a Mark II, azonban a megnövelt lapkaméret miatt versenybe szállhatnak a Panasonic „Multi Aspect”, avagy túlméretezett szenzoros hibridjeivel. Az Olympus OM-D E-M1 Mark III szinte az összes oldalarány esetében a „lehető legnagyobb” felbontást képes nyújtani. Ráadásul a madarak azt csiripelik, hogy az új képérzékelő nem a Sony-tól származik, hanem a Nikon D850-ben már bizonyított TowerJazz-től! Ja, és a legszebb az egészben, hogy a PRO objektívek gyönyörűen kirajzolják a nagyobb felületet (egyes M.Zuiko Premium optikák is vignettálás nélkül, illetve minimális vignettálással képesek ugyanerre, például az M.Zuiko Digital ED 75 mm F1.8)!

A képen az OM-D E-M1 Mark II látható

A mérnökök némi finomhangolást is végeztek az új készülék funkcióin, szolgáltatásain, így például végre mindkét SD foglalat támogatja az UHS-III szabványt, tehát a jelenleg kapható leggyorsabb memóriakártyákkal és a jövőben érkező nagysebességűekkel (maximum 624 MB/mp) is maximálisan kihasználható lesz a duplájára (!) növelt puffer. A sorozatfelvételi sebesség csupán egy képkockával növekedett a Mark II-höz képest, de megfelelően gyors kártya esetében immár korlátlan számú RAW fájl rögzíthető (gyakorlatilag filmet vehetünk fel 24 MP-en).

A kezelőszervek kiosztása és a váz külalakja, mérete körülbelül megegyezik a Mark II-ével, de egyelőre más részletről nincs információ. Az Olympus OM-D E-M1 Mark III hivatalos bejelentésére valamikor április elseje után kerülhet sor.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...