A Canon bemutatta két új, 70-200 mm-es riporterzoomját – frissítve!

Az elmúlt napokban még csak pletykákat lehetett olvasni a Canon tervéről, amely szerint két új, 70-200 mm-es zoomobjektívet fog bejelenteni. Aztán jöttek a kiszivárogtatott termékfotók, és ma reggel végre megérkezett a hivatalos bejelentés is: íme, a Canon EF 70-200 mm F4L IS II USM és a Canon EF 70-200 mm F2.8L IS III USM! Kezdjük talán a kisebbikkel, az F4-es verzióval:

Az elődmodellhez képest a Canon EF 70-200 mm F4L IS II USM több újítást is tartalmaz: az egyik – és talán a legfontosabb – a nem kevesebb, mint 5 FÉ előnyre képes beépített képstabilizációs rendszer (az elődben 3 FÉ-t nyújtott az IS), ami ráadásul halkabban is működik, mint a korábbi változat. Az új IS rendszer immár három működési módot kínál: álló témákhoz, mozgó témákhoz svenkeléssel, mozgó témákhoz. Bár a Canon EF 70-200 mm F4L IS II USM 40 grammal nehezebb lett, még így is csak 780 grammot nyom. A tubusban összesen 20 lencsetag található, amit a mérnökök 15 csoportba rendeztek. A lencsék között különleges kialakításúak is találhatók, de a Canon Super Spectra Coating bevonata is sokat segít a becsillanások és szellemképek kiküszöbölésekor. Az első és a hátsó lencsetag speciális bevonattal lett ellátva, ami megkönnyíti az üvegfelületek tisztán tartását. A Canon EF 70-200 mm F4L IS II USM már most júniusban a boltokba kerül, ára 1300 dollár lesz.

Az igazán nagyágyú azonban kétségkívül a Canon EF 70-200 mm F2.8L IS III USM lett, ami az F2.8-as „alapzoomok” (16-35 mm F2.8L III USM, 24-70 mm F2.8L II USM) leghosszabb tagja. Az újdonság optikailag megegyezik az elődjével (már az is bitang jó lett, miért is csavartak volna rajta, ha nem kell?), azaz 19 csoportba rendezve összesen 23 lencsét ültettek a tubusba. Ám az új modellnél a mérnökök már alkalmazták az Air Sphere Coating nevű bevonatot a frontlencsén, és ráadásul a többi lencsetagra is frissített, továbbfejlesztett bevonatokat gőzöltek.

A beépített képstabilizátor 3,5 FÉ előnyt nyújt mozdulatlan témák esetében. A 89 x 199 milliméteres terjedelemhez 1440 grammos tömeg társul, azaz kb. kétszer annyit nyom, mint F4-es társa. Míg az F4-esnek 72 mm a szűrőmenet átmérője, az F2.8-as zoomra 77 mm-es filtereket csavarhatunk. A Canon EF 70-200 mm F2.8L IS III USM augusztusban kerül a boltokba, ára 2100 dollár lesz.

Sajtóközlemény

A Canon új termékekkel bővíti a népszerű 70-200 mm-s L-sorozat objektívcsaládját

A Canon Europe ma bejelentette, hogy az EF 70-200mm f/4L IS II USM és az EF 70-200mm f/2.8L IS III USM objektívek piacra bocsátásával új tagokkal bővíti a méltán szeretett és elismert L-sorozatú objektívcsaládját. A 70-200 mm-es gyújtótávolságú objektíveket már évek óta használják a profi, félprofi és amatőr fotósok, köszönhetően a normál és telefotó közötti egyszerű váltásnak, a kívánt képkompozíciónak megfelelően. Ez a rugalmasság teszi lehetővé, hogy az objektívek a portréktól a természetfotókig bármilyen téma megörökítésére alkalmasak – ezzel is igazolva, hogy 70-200 mm-es objektívek elengedhetetlen tartozékai egy fotós felszerelésének.

Michael Burnhill, a Canon Europe Consumer Imaging Groupjának európai termékszakértője a következőkkel kísérte az EF 70-200mm f/4L IS II USM és EF 70-200mm f/2.8L IS III USM objektívek megjelenését: „Figyelembe véve a fotósközösségtől világszerte kapott visszajelzéseket, büszkén mutatom be két új objektívünket. Elkötelezetten törekszünk kiváló minőségű és munkaképességű termékek megalkotására, amelyeket korunk vizuális történetmesélői magabiztosan, kompromisszum nélkül választhatják a készítendő kép igényeinek megfelelően. Az EF 70-200mm f/4L IS II USM az L-sorozat legkifinomultabb optikai technológiáját testesíti meg, miközben kis méretű, könnyű, mégis tartós; az EF 70-200mm f/2.8L IS III USM objektívet pedig páratlan teljesítmény, sokoldalúság és ellenállóság jellemzi.”

Kiváló minőség, ellenálló, kompakt kialakítás – az EF 70-200mm f/4L IS II USM
A korábbi modellek magas színvonalára épülő EF 70-200mm f/4L IS II USM ugyanazzal a kiváló felépítéssel, ellenállósággal és ergonómiai kialakítással rendelkezik, amelyek miatt annyian döntenek a Canon objektívjei mellett. Az EF 70-200mm f/4L IS II USM súlya mindössze 780 g, így kitűnő választás azoknak, akik sokat utaznak. Legyen szó tengerpartról vagy egy esküvőről, az objektívvel környezettől függetlenül szemet gyönyörködtető, tűéles képek készíthetők. A fluor bevonat csökkenti a frontlencsére tapadó vízcseppek és por mennyiségét, a Super Spectra bevonat pedig a szellemképek és fényfoltok kialakulását előzi meg. Az EF 70-200mm f/4L IS II USM fluorit tartalmú lencsetagjai képesek a kromatikus aberrációk javítására, így az magas felbontással nagy kontraszt is jár. A kitűnő és megbízható képminőség elengedhetetlen az utómunkálatokra szánt idő csökkentésében.

Az EF 70-200mm f/4L IS II USM állandó f/4-es rekesznyílása konzisztens expozíciót biztosít változatos fényviszonyok között is. Az EF 70-200mm f/4L IS II USM kilenclamellás, kör alakú blendekialakítása kellemes bokeh-hatást hoz létre, a háttér elhomályosításával a kép témája még nagyobb hangsúlyt kaphat. Az EF 70-200mm f/4L IS II USM új képstabilizátora a Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM típusán alapszik, amely a korábbi objektív háromfokozatú képstabilizátorával szemben olyan hatással bír, mintha a fényképezőgép zárideje ötször gyorsabb lenne. Ez különösen hasznos olyan esetekben, ahol a kamerát nagyobb hatás érheti, például filmpremiereken vagy egy szafarin.

Az EF 70-200mm f/4L IS II USM a gyűrűs USM motort és a harmadik generációs EF motort ötvözi, amelynek nagy teljesítményű vezérlőprocesszora és újonnan fejlesztett firmware-je nagyobb sebességet és pontosságot tesz lehetővé az autofókusz beállításakor. A csendes autofókusz kézzel is állítható, és akár egy méteres fókusztávolsággal is használható, szemben a korábbi modell 1,2 méteres fókusztávolságával. Így az EF 70-200mm f/4L IS II USM tökéletes a feltűnés nélküli, mégis tűéles képek készítéséhez, ami az utcai fotózás esetében alapvető elvárás.

Nagy teljesítőképességű, sokoldalú és tartós – az EF 70-200mm f/2.8L IS III USM
Az EF 70-200mm f/2.8L IS III USM a Canon 70-200 mm-es objektívcsaládjának legfontosabb tagja, amely a fotósok számára piacvezető objektív használatát teszi lehetővé. Nagy teljesítőképességű, tartós kialakításával kitűnő választás olyan felhasználók számára, akik magas minőségű, részletgazdag telefotókat szeretnének készíteni. Az EF 70-200mm f/2.8L IS III USM tervezését professzionális igényekhez igazítottuk, az objektívet védő váz például remekül helyt áll nehéz időjárási vagy természeti körülmények között is. A por- és vízálló EF 70-200mm f/2.8L IS III USM objektívet könnyen tisztítható, fluor bevonatú első és hátsó elemek is alkotják. Az EF 70-200mm f/2.8L IS III USM azonban nemcsak funkcióiban felel meg a fotósok elvárásainak – az objektívvel tartósságának köszönhetően utazások során is tökéletes fényképek készülhetnek.

Az EF 70-200mm f/2.8L IS III USM objektív nagy, f/2,8-as maximum rekesznyílásával és nyolclemezes, kör alakú blendekialakítással a kreativitásnak csak a képzelet szabhat határt. Ennek segítségével a felhasználó tűélesen tudja megjeleníteni a kép témáját egy selymesen elmosódott háttér előtt. A kiváló fluorit és UD lencsének köszönhetően az EF 70-200mm f/2.8L IS III USM magas kontrasztot és kitűnő felbontást biztosít. Ezzel az objektívvel a fotós mindig biztos lehet abban, hogy a legtökéletesebb képet készíti el. A gyenge fényviszonyok sem jelentek problémát a EF 70-200mm f/2.8L IS III USM számára – nagy, f/2,8-as maximum rekesznyílása a fókusztartományban állandó, és kétszer annyi fényt enged át, mint egy f/4-es objektív.

Az EF 70-200mm f/2.8L IS III USM használóinak a kamerarezgés miatt sem kell aggódniuk, a 3,5 fokozatú képstabilizátor minden bemozdulásból származó elmosódást korrigál. A gyűrűs USM motorral az autofókusz csendes, mégis gyors, a fókuszgyűrű elforgatásával pedig kézzel is állítható. Ezért kiváló választás a csendes EF 70-200mm f/2.8L IS III USM objektív állatok fényképezésére a természetes élőhelyükön.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...