Mégsem a Tower Jazz gyártja a Nikon D850 képérzékelőjét?

Úgy tűnik, hogy (megint) tévedtem. És nem csak én, hanem elég sokan. Még tavaly írtam egy szösszenetet arról, hogy a Nikon D850 képérzékelőjét végre nem a Sony, hanem egy másik cég, a Tower Jazz gyártja (olvasd el, nem hosszú az írás). A nikonrumors.com információi szerint viszont ez a hír megdőlni látszik: a ChipMod szétszedett egy Nikon D850 vázat és olyan helyekre is bekukkantott, ahová korábban mások nem. A szenzor hátoldalán, a fémkeretre jól láthatóan és olvashatóan az IMX309AQJ és a 1183456 számokat vésték fel. Számunkra az előbbi az érdekes, ami némi guglizás után a Sony nevét köpi ki.

A ChipMod illetékesei fényképeket is készítettek a lapkáról, aminek hátoldalán bárki elolvashatja a fent megnevezett feliratokat. Igazából teljesen mindegy, hogy ki gyártja a D850 képérzékelőjét, csak azért lett volna jó hír, hogy a Tower Jazz felel az új lapkáért, hogy végre csökkenjen a japánok dominanciája (piacuralma).

Kép forrása: astrocn.org

A Tower Jazz és a Nikon soha nem állította, hogy együttműködnének (a D850 képérzékelőjének gyártása kapcsán), ám egyikőjük sem tagadta a feltevéseket, s valószínűleg ezért terjedhetett anno futótűzszerűen a hír. A Tower Jazz csupán annyit jelzett, hogy egy „vezető dSLR-gyártóval” áll szoros kapcsolatban, de azt sosem állította, hogy a Nikonról lenne szó. Nos, utóbbi időben a Canonról hallani, hogy teljesen új szenzorokat fejleszt – talán ők kértek segítséget az izraeli cégtől?

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...