A Peak Design Tech Pouch bemutatója

Bevallom, amikor a Peak Design hazai forgalmazójától, a Tripont Foto Video Kft.-től megkaptam a Peak Design „Tech Pouch” nevű táskáját, először nem tudtam, mivel állok szemben. Amikor kibontottam a csomagot, és szétcipzáraztam a tokot, akkor esett le a tantusz: a Tech Pouch egy olyan spéci kütyütároló, ami szinte felrúgja a fizika törvényeit! Különleges belső kialakításának hála, szinte több fér bele, mint amit a térfogata sejtet.

Még mielőbb belekukkantanánk a belsejébe, nézzük meg kívülről is ezt a kis érdekességet! Külsejét tekintve a Tech Pouch egy tipikus Peak Design termék, hiszen ugyanazokat a jellemvonásokat viseli, mint a gyártó többi táskája. A külső borítás felülete vízlepergető, a cipzár szélei pedig összezárnak, összesimulnak, így esőben sem kell attól félni, hogy a táska beázik.

A táska hátoldalán találunk egy különálló, szintén vízzáró cipzárral ellátott zsebet, ahol iratainkat, vagy akár okostelefonunkat is tárolhatjuk, így ezek nem vesznek el az igazi „rakodótér” területéből.

Ez a különálló zseb belül egy kis nyílással rendelkezik. Ezt arra az esetre alakította ki a gyártó, ha telefonunkat menet közben tölteni szeretnénk a hordozható, USB-s áramforrásunkról. Az áramforrás lehet a tok belsejében, ahonnan az USB vezetéket ezen a nyíláson át egyenesen a telefonhoz vezethetjük el. Ebbe a külső zsebbe legfeljebb egy 5,8-6”-os képátlóval bíró telefon fér el biztonságosan.

Bizonyára észrevettük a fenti fényképeken, hogy a Peak Design Tech Pouch több fogantyúval is el van látva. Ezeknek a segítségével nem csak a kézben való hordás válik kényelmesebbé és biztonságosabbá, hanem akár fel is fűzhetjük övünkre, vagy felköthetjük fotós hátizsákunkra egy megfelelő hevederrel. A tok hátoldalára elhelyezett két felfogatási ponthoz például a gyártó Slide Camera Strap pántját is csatlakoztathatjuk, így kis válltáskaként is viselhető a Tech Pouch.

Az újrahasznosított anyagokból készült, 24 x 10 x 15 centiméteres tok térfogata a gyártó szerint kereken két liter. A belsőben összesen 20 (!) zseb és fiók áll rendelkezésünkre. Ezek kialakítása az origamira emlékeztet – gyakorlatilag bármilyen fotós kiegészítő kütyüt el tudunk itt helyezni. Tollakat, memóriakártyákat, töltőt, tartalék akkukat, külső áramforrást, vezetékeket, kábeleket, de akár kisebb objektíveket (pl. m4/3-ost) is el tudunk tárolni.

A külső merevlemezem, kártyaolvasóm, akkutöltőm és más apró kacatok mellé még a 8”-os táblagépem is befért a PD Tech Pouch-ba, ami azért nem kis teljesítmény egy ilyen apró táskától!

A belső középső zseb külön zárható, ráadásul alul egy elválasztó szövetcsíkkal van felszerelve. Itt aprópénzt, csavarokat, vagy más olyan kisméretű kelléket zárhatunk el, ami egyébként elkallódna a táska belsejében.

Szerintem ötletes a legyezőként nyíló kialakítás is, hiszen így nem borul fel a tok, nem ömlik ki a táska tartalma, ráadásul ezzel a megoldással szinte mindenhez egyszerre hozzáférhetünk. A PD Tech Pouch mérete és formája ráadásul pont úgy lett megtervezve, hogy gond nélkül elférjen a gyártó hátizsákjaiban, táskáiban. Ha tehát PD fotós hátizsákod van, de még nem oldottad meg az apró kütyük elhelyezését, akkor egyértelműen ez a termék jelenti a legjobb megoldást! A Peak Design Tech Pouch khaki és fekete színben kapható a Tripont webshopjában, ára bruttó 21 900 forint és élettartam garancia jár hozzá.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...