A Panasonic DC-G90 bemutatója

Képminőség

A Panasonic DC-G90 natív érzékenységi tartománya ISO 200-tól ISO 25 600-ig tart. A tesztelés során „Standard” fotóstílust használtam, ahol a zajszűrést a lehető legalacsonyabb, -5 értékre vettem. Minden egyéb szűrést, képi hatást kikapcsoltam, a legfinomabb, legjobb minőségű JPEG mellett RAW állományokat mentettem el a készüléken. A RAW fájlokat az ipari szabványnak tekinthető Adobe Camera RAW 11.3.0.197-es változatával alakítottam 10-es minőségű JPEG képekké. A hívás során az expozíciós értékeken kívül semmiféle más paramétert nem állítottam el/át. Lássuk, mire képes a Panasonic új középkategóriás fotógépe!

Kattints!

A fenti képeknél bal oldalon mindig a fényképezőgép által létrehozott JPEG állomány látható, míg jobbra az ACR konverzió eredménye figyelhető meg. A masina saját JPEG motorja nagyon jó munkát végez, a felvételeken még ISO 6400-on sem látszik zajosodás, igaz, a részletek kissé elkenődnek már ezen a magas értéken. Szerintem ISO 12 800 fölé fölösleges menni, a 25 600-as érték már csak afféle vésztartalék, ahol nem a kép minősége számít, hanem hogy egyáltalán elkészülhet-e a fotó. A RAW konverziónál valamivel szemcsésebb képet kapunk, azonban itt a finomabb részletek jobban megmaradnak, mint a G90 saját JPEG motorjánál. Csakúgy, mint a JPEG esetében, úgy a RAW-ra is érvényes, hogy lehetőség szerint kerüljük a legmagasabb érzékenységi értéket.

Kattints!

A RAW konverzió során derült csak ki igazán, hogy a Panasonic DC-G90 milyen remek dinamikatartománnyal rendelkezik. A bebukottnak és már majdnem kiégettnek hitt képi részleteket még szépen meg lehetett menteni. Persze, csodákra ez a készülék sem képes, ami már tényleg kiégett, abból már nem hozunk ki semmiféle részletet, és ami kátrányfeketeként jelenik meg, az valószínűleg nem is tartalmaz semmiféle „érdemi pixelt”, amiből fotót lehetne építeni. A képmintákat itt találjátok!

Kattints!

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...