Újabb strapabíró fényképezőgéppel száll a ringbe a Ricoh

Szinte már elpusztíthatatlannak mondható a Ricoh legújabb strapabíró fényképezőgépe, a WG-70. A fotógép külseje szinte a megszólalásig hasonlít az elődjeire – minek változtatni olyasmin, ami már jól bevált és bizonyított? A funkcionalitás terén viszont egyértelmű a gyártó üzenete: a víz alatti és a makró fotózásra összpontosít az újonccal. A készülék központi egysége egy 16 MP-es, 1/2,3”-os BSI CMOS szenzor, aminek ISO 6400 a maximális érzékenysége. A kor szellemével kissé szembe megy a masina, mivel a szokásos 4K helyett csupán Full HD a legnagyobb választható mozgókép-méret.

Kép forrása: Ricoh

A 9 csoportba rendezve 11 lencsetagból álló beépített optika ekvivalens 28-140 mm közti gyújtótávolsági tartományt kínál, a kezdő F-értékek pedig F3.5-5.5 közé esnek. Akinek kevés lenne ez az átfogás, de beéri a szerényebb képminőséggel, az további 7,5-szeres nagyításra tehet szert az elektronikus zoommal (ekkor viszont csak 7 MP a legnagyobb választható képméret). A váz hátoldalára egy 2,7”-os, tükröződésgátlóval bevont kijelző található. Ez az egység – érthető módon – fixen beépített, nem dönthető, nem forgatható.

Fentebb említettem a makrózást: a Ricoh WG-70 optikája köré hat kis LED fény lett elhelyezve, melyek szerepe, hogy a téma az extrém kis tárgytávolság esetén se bukjon örök sötétségbe. A Digitális Mikroszkóp mód tovább nagyítja a témát, de aki nem szeretne ezzel a funkcióval élni, az választhatja a standard makró módot helyette. A víz alatti élővilág megörökítését egy – milyen meglepő – egy dedikált víz alatti mód segíti. Ennek elsődleges szerepköre a színvilág rendbe tétele.

A Ricoh WG-70 14 méteres mélységig vízálló, 1,6 méteres magasságból leejtve sem lesz baja, de -10°C-ban is legfeljebb az áramforrása mondhatja fel a szolgálatot. Természetesen ehhez a kamerához is használhatjuk a már korábbi WG modellekhez bemutatott kiegészítőket, így aki már rendelkezik ezekkel, annak nem kell újra mélyen a zsebébe nyúlnia. A március közepétől kapható WG-70 280 dollárba fog kerülni. Bővebb infó a gyártó honlapján található. (Forrás: dpreview.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...