Érdekességek az év végére

Az első érdekesség inkább egy pletyka, ami egy új fényképezőgép bejelentése körül kering. Állítólag a CP+ rendezvényen, 2023 februárjában ránthatják le a leplet a japánok a Canon EOS R8 vázról, amit a gyártó – nem meglepő módon – az EOS R7 és az EOS R10 közé pozícionál. A gép ugyanarra a 24 MP-es képérzékelőre épül, ami az R10-ben is megtalálható. Azt rebesgetik, újfajta „hajtogatós” kijelzője lehet majd.

A második hír egy konkrétum: Japánban a Japan Camera Foundation által támogatott „Történelmi Kamera Bíráló Bizottság” az OM-1-et választotta 2022 „Történelmi kamerájának”. Ehhez több hozzáfűznivalóm nincsen, az elismerés az elismerés és meg kell becsülni.

A Panasonic sem tétlenkedik, noha e gyártó fölött sem kevés viharfelhő tornyosodik. „Hamarosan” két új vázzal és egy új objektívvel jelentkezhetnek a mérnökök, ugyanis érik a népszerű DC-S5 leváltása. Ennek fényében várható a DC-S5II és a meglepő DC-S5II X, ami valószínűleg egy nagyobb felbontású modellt takar. Az új lencserendszer szerepkörét a Lumix S 14-28 mm F4-5.6 Macro kaphatja, ami neve alapján érdekes egy fajzat lesz. A kisebb fényerőnek hála vélhetően az árcédula sem lesz annyira sokkoló, szóval érdemes lest rá várni. A bejelentéseket a termékek felsorolásának sorrendjében 2023 februárjában, 2023 júniusában, illetve 2023 márciusában várhatjuk.

Végül, de nem utolsósorban, egy érdekes statisztikai adat került elő a Ricoh-ról: ennek a japán márkának vannak a legdrágább kompakt fényképezőgépei, ugyanakkor a legkisebb piaci részesedése. A BCN Ranking által felállított számgörbe tekinthető reprezentatív értékűnek, ugyanis a Japán belpiacon forgalmazók körülbelül 40%-nak értékesítési adataira támaszkodik.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...