Két érdekességet kaptam a Lowepro forgalmazójától

Szerintem nyílt titok, hogy rajongója vagyok a márkának, hiszen legkedvesebb és legkényelmesebb hátizsákjaim a Loweprotól származnak, így kifejezetten örültem, hogy két újabb táskát kaptam egy-egy bemutató erejéig. Az egyik egy kifejezetten kicsi, mondhatni „szerszámos ládika” jellegű táska, míg a másik egy hátizsák, de szintén a kisebbek közül. A GearUp Camera Box Medium nem csak tartozékoknak, hanem akár egy kisebb MILC rendszernek is elegendő helyet biztosít, noha a toknak is mondható tároló csupán 18 x 6,8 x 15,5 cm belső méretekkel rendelkezik.

Az előlapot egy áttetsző falú zseb dominálja. Ide kisebb méretű, papír alapú térképet, okmányokat, vagy például sajtóigazolványt érdemes tenni, de – természetesen – bármi más is elhelyezhető benne, ami nem vastagabb egy nagyobb okostelefonnál (én konkrétan a telefonomat tettem ide, mivel állandóan elhagyom valahol, itt legalább mindig szem előtt volt).

Amúgy a Lowepro GearUp Camera Box Medium – amint neve is utal rá – pont egy közepes méretű tok; bár az elnevezésében szerepel a médium szó, nincs belőle kicsi, vagy nagy, a „pouchok” más típusjelöléssel szerepelnek a gyártó kínálatában.

A táska külsőre nagyon egyszerű, letisztult formavilágot közvetít: az elülső oldali cipzáras zseben kívül mást nem is találunk rajta. Ja, de: van egy füle, amin jól fülön is csíphetjük – szíj, kengyel nem jár hozzá, de nem is kell, nagy valószínűséggel egy nagyobb utazótáskában, vagy kézben fogjuk innen oda vinni, tenni.

Amint fentebb írtam, oldalt sincsenek további zsebek, vagy erszények, vagy szíj felcsatolását elősegítő hurkok.

Ha kicipzárazzuk a Lowepro GearUp Camera Box Mediumot, akkor jön csak az igazi meglepetés! A felnyitott lap belsejében egy nyitott szájú, nagy zseb fogad, ahol akár vezetékeket, vagy mondjuk egy nagyobb okostelefont is tárolhatunk (táblagép szóba se jöhet, ahhoz túl kicsi az egész tok). A nagy erszény előtt egy gumis szájú kisebb található, amit kifejezetten memóriakártyákhoz méreteztek (ezt egy piktogram ki is hangsúlyozza).

Számomra kellemes meglepetés volt, hogy a fő szekcióban a mellékelt tépőzáras elválasztókkal akár egy MILC szettnek is megfelelő tárolót alakíthatunk ki. A példa kedvéért egy Olympus PEN E-P5 makettet és összesen négy objektívet passzíroztam bele a táskába, de némi „legózással” akár még egy további kisebbnek, vagy kettő helyére egy nagyobb optikának is ki lehetett volna alakítani a megfelelő teret.

Értékelés

A Lowepro GearUp Camera Box Mediumnak szerintem minden utazótáskában ott a helye, hiszen kisebb fotós szettünket a többi motyótól kényelmesen és biztonságosan elkülönítve utaztathatjuk, ráadásul a bruttó 9000 Ft körüli ára senkit sem fog földönfutóvá tenni. Bár manapság sajnos nem olyan égetően fontos szempont, de 126 grammos tömegével szinte észrevétlenül jöhet velünk a repülőgép fedélzetére. Simán kapta a „Kedvenc” díjazást!

Lowepro GearUp Camera Box Medium

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...