A Tamron bejelentette a világ legkompaktabb és legkönnyebb tele-zoomját

A Tamron bejelentette legújabb gyöngyszemét, a 70-300 mm F4.5-6.3 Di III RXD (Model A047) lencserendszert, ami a full frame szenzoros, tükörnélküli Sony E vázakra lett tervezve. Sajnos, már most, a hír elején le kell hűtenem a kedélyeket, az optika majd csak október végétől (egészen pontosan október 29. után) lesz megvásárolható; ezúttal csak termékfotókat és a műszaki paramétereket csodálhatjuk. Ha azonban ez az üveg is olyan jó lesz, mint a 28-200 mm F2.8-5.6 Di III RXD, akkor megéri várni rá! Lássuk, mit ír róla a gyártó!

A Tamron a 70-300 mm F4.5-6.3 Di III RXD-vel a tükörreflexes fényképezőgépek világából ismert és kedvelt tartományt kívánja lefedni. Az objektív csupán 148 mm hosszú, átmrője 77 mm, és a tömege sem több 545 grammnál, így jelenleg ez a modell a legkisebb és legkönnyebb a piacon ebben a tartományban. A tubus alapvető szigeteléssel van ellátva (páraálló), a szűrőmenet átmérője 67 mm. A gyors és halk élességállítást az RXD (Rapid eXtra-silent stepping Drive) léptetőmotor garantálja. Természetesen a 70-300 mm F4.5-6.3 Di III RXD kompatibilis a Sony vázak képjavító funkcióival (geometriai torzítás korrekciója, CA korrekció stb.), és együttműködik a váz stabilizációjával, de a szemérzékelő AF is ugyanúgy használható, mint a Sony saját optikáival.

A tubus belsejében tíz csoportba rendezve összesen 15 lencsetag található, ahol egy darab LD (alacsony szórású) kialakítást kapott. A Tamron BBAR (Broad-Band Anti-Reflection) bevonata sem hiányozhat az optikai formulából, tehát a belső tükröződések is „jól kézben vannak tartva”. A legkisebb tárgytáv 80, illetve 150 cm, a legnagyobb nagyítási arány 1:9,4. Az F22-32-ig szűkíthető blende íriszét a mérnökök hét darab lamellából alakították ki. Az objektív pontos ára egyelőre nem ismert. Bővebb infóért irány a Tamron weboldala!

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...