Az Olympus OM-D E-M10 Mark IV bemutatója

Képminőség

Mivel az Olympus OM-D E-M10 Mark IV-ben már egy jól ismert képérzékelő és a már bevált képalkotó motor található, ezért túl nagy csodákra, eltérésekre nem számítottam, és így is lett, a Mark IV képminősége nagyon hasonlít a márka többi, 20 MP-es lapkája köré épített gépeiére. Csupán a JPEG állományokban lehet némi különbség, hiszen a RAW állományokból az E-M10 Mark IV esetében az Olympus régebbi processzora, a TruePic VIII varázsol tömörített bittérképeket. Nézzük a zajos fotókat:

Kattints!

A saját JPEG állományokban egészen ISO 1600-ig szépen megmaradnak a finomabb részletek is. A klasszikus értelemben vett zajról ennél a fotógépnél sem beszélhetünk, sokkal inkább a pixelek összemosása látható magasabb érzékenységi tartományokban. Ha nagyon muszáj, az ISO 6400 is bevállalható, de a magasabb értékeket már fölösleges erőltetni. RAW-ban fotózva kb. egy FÉ-t nyerhetünk, viszont itt meg a vörös árnyalatok kezdenek összemosódni ISO 6400 fölött.

Kattints!

Kattints!

Dinamika terén picit többet vártam, ott például az E-M1 Mark II és a Mark III nagyobb tartalékokkal rendelkezik. Persze, kategóriájának megfelel az E-M10 Mark IV, de ez a 20 MP-es szenzor – szerintem – több tartalékkal bír. Feltöltöttem a képmintákat ide.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...