Mobillal vloggolsz? Akkor a Hama körlámpái tetszeni fognak!

A Hama Spotlight Foldup 102 és a Spotlight Steady 120 – II.

Mindkét lámpánál ugyanolyan telefoncsipesz teszi a dolgát. Ezekkel akár a nagyobb mobilok is befoghatók a rendszerbe, ugyanis egy fokozatmentesen működő, „önállítós” (értsd: rugós) pofa szorítja be a telefont.

A telefonsatu hátoldalán egy gömbfej található, ami egy műanyag menetre kapatott műanyag csavarral rögzíthető a kívánt pozícióban. A telefontartó csonk egyébként egy szinte tetszőlegesen alakítható, görbíthető fém rudazat, tehát előre-hátra nem csak az egész lámpafej mozgatásával tudjuk döntögetni a telefont, hanem ennek a csonknak a tekergetésével is.

Még mielőtt rátérnék a nagyobbik modellre, álljon itt egy videó, amiben bemutatom a Foldup 102 funkcióit és fényerejét, illetve fényének tükröződését a szememben:

Ha pedig már befejeztük a munkát, s összehajtogattuk a lámpát, akkor a mellékelt puha zsákban bárhol kényelmesen eltárolhatjuk, de így akár kényelmesen szállíthatjuk is:

A Hama Spotlight Steady 120 tehát a nagyobbik a két körlámpa közül, ami nem csak a mellékelt állvány jellegében és méretében tükröződik, hanem a lámpatest nagyobb átmérőjében és a többletfényben is, amit a 162 darab LED nyújt. Alábbi fotón a 120-as állványát körülbelül félig-kétharmadig húztam ki (több nem fért volna a képre), ami számomra (mármint az én törpeségemnek) tökéletes magasságnak bizonyult, hogy állva is felvegyem magam a rendszerrel.

A Steady 120 is ugyanazokat a funkciókat nyújtja, amit a 102-es Foldup, tehát itt is kilenc fokozatban lehet állítani a fényerőt, illetve háromféle színhőmérséklet közül választhatunk (meleg, hideg, természetes fehér). A hosszabb kábellel akár a fali aljzatig is elérünk, viszont a vezérlő az USB vezeték felénél található, tehát vagy hosszú karokra, vagy egy asszisztensre lesz szükségünk, ha felvétel közben szeretnénk valamit alakítani a fényen.

Amint az a fenti fotón látható, a 120-as állványának szabványos, 1/4”-os menete van, tehát ebből következik, hogy ezt a lámpatestet is bármilyen más, 1/4”-os menettel megáldott tripodra, vagy akár monopodra is felszerelhetjük. Szerintem a 120-nak már van akkora fényereje, hogy akár portréfotózáshoz is használhassuk. Sebtében készítettem pár próbaképet a gyerekekről:

A Hama Spotlight Steady 120-hoz egy mini gömbfejet is kapunk, azaz megadatik a választás, hogy ennek közbeiktatásával, vagy nélküle, azaz közvetlenül a háromlábra szereljük fel a lámpatestet. Előbbi esetben – nyilván – nagyobb mozgásterünk lesz, ha kissé el kellene mozgatni egy adott irányba a körlámpát.

A Hama Spotlight Steady 120 mellé már egy nagyobb táska jár, amiben a tripod és a lámpafej, valamint az összes tartozék egyaránt kényelmesen elfér. A táska viszonylag egyszerű kialakítású, de tárolni, ide-oda cipelni a szettet ez is untig elég.

Jut eszembe, mindkét modellhez jár egy Bluetooth-szos távvezérlő, aminek kereken tíz méter a hatósugara. Ha összepárosítjuk a telefonnal, ezzel a távkioldóval elindíthatjuk a felvételt, vagy lőhetünk egy képet attól függően, mit állítottunk be előzőleg.

A Hama Spotlight Steady 120 működéséről is készítettem egy videót, amit itt nézhettek meg:

Értékelés

Mind a Hama Spotlight Foldup 102, illetve a Hama Spotlight Steady 120 egy remek és igen kedvező árú kiegészítő, amivel határozottan jobb minőségű mozgóképeket készíthetünk vlogunkhoz. Nem csak kezdőknek ajánlható ez a két körlámpa, hanem akár a haladó felhasználók is hasznukat vehetik az otthoni videózás során: sminkelős, beszélgetős felvételekhez, de akár videokonferenciához is jó választás lehet az egyik, vagy a másik modell attól függően, mennyi fényre van szükségünk, s szeretnénk-e mozogni a lámpa előtt.

A Spotlight Foldup 102, valamint a Spotlight Steady 120 körlámpákat a Hama Kft.-től kaptam bemutatóra.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...