A Canon EOS R3 a sebesség bajnoka lesz – újabb részleteket közölt a gyártó

Brutális bestia lesz a Canon EOS R3, a sportfotósok imádni fogják! A gyártó most újabb részleteket közölt az év vége körül érkező csúcsgépéről. A több rétegből álló CMOS képérzékelő nagyon gyors kiolvasást tesz lehetővé, így nem is csoda, hogy RAW fájlok alkalmazása esetén is akár 30 kép/mp-es sorozatfelvételi sebesség érhető majd el. A beépített képstabilizátor a megfelelő objektívvel akár 8 FÉ előnyt nyújthat majd, s a továbbfejlesztett AF-rendszer hihetetlen témakövetést tesz majd lehetővé (arc-, szem- és fejkövetés, állatfelismerés és egyéb nyalánkságok), de az automatikus élességállítás érzékenysége is rekordgyanús: akár -7 FÉ-ig működőképes!

Kép forrása: Canon

Persze, a filmkészítők kezét sem engedi el a gyártó, nem csoda tehát, hogy e téren is nagyot alakít majd az újonc. A Canon Log3 profil alaptartozéka a masinának csakúgy, mint a belső RAW felvétel. A 4K felbontású képanyagot túlmintavételezéssel éri el a készülék. A kihajtható és elforgatható érintőkijelző (3,2”-os átlóval) már itt is jelen van, de a vezeték nélküli és vezetékes hálózatelérésről sem kell lemondania a fotósnak. Anyagainkat két memóriakártyára menthetjük, ahol az egyik foglalat SD, míg a másik CFexpress típusú egységek fogadására van felkészítve.

Kép forrása: Canon

Az EOS R3 vakusarujába majd nem csak villanókat csúsztathatunk, hanem egyéb kiegészítőket, amelyek képesek lesznek majd a vázzal való kommunikációra. A rendszervakukat a váz elektronikus zárjával is használhatjuk, ami a Canon esetében újdonság. A váz áramellátásáról az EOS 1Dx Mark III-ból ismert LP-E19 akku gondoskodik, így aki a tükrös gépe mellé szeretne egy ilyen vadállatot, az máris megspórolhatja a tartalékakkuk és –töltők árát. Pontokba szedve az EOS R3 legfontosabb tulajdonságai (idézet a Canon sajtóanyagából):

  • A Canon által kifejlesztett, új, hátulról megvilágított, rétegelt CMOS-érzékelő
  • 30 kép/mp AF/AE követéssel
  • Emberek, állatok (beleértve a madarakat is) és autósportok (verseny motorkerékpárok és versenyautók) AF követése
  • A fényképezőgép túlmintavételezett 4K felvételeket is képes rögzíteni, illetve a felhasználók számára lehetőség nyílik RAW-felvételek belső rögzítésére, és a Canon Log 3 funkció is elérhető e termék révén
  • „Szemvezérléses” Eye Control AF-pont kiválasztással
  • Fókusz -7EV vagy alacsonyabb fényerő melletti
  • Dual Pixel CMOS AF
  • Az EOS-1D sorozat kínálta por- és vízállóság
Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...