Az OMDS bemutatja: M.Zuiko 8-25 mm F4 PRO

Ütősnek mutatkozó standard zoomobjektívet mutatott be ma reggel az OM Digital Solutions: az M.Zuiko 8-25 mm F4 PRO ekvivalens 16-50 milliméternek megfelelő gyújtótávolságot fed le, tehát kapunk bőven a nagylátószögű tartományból, de közben a standard látószögről sem kell lemondanunk. A konstans F4 kezdő fényértékkel rendelkező objektív a gyártó professzionális termékcsaládját bővíti, így nem csoda, hogy olyan szigetelésekkel is bőségesen ellátták a mérnökök, amelyeknek hála képes ellenállni az időjárás viszontagságainak.

A bő 3,1-szeres átfogású optika tíz csoportba rendezve összesen 16 lencsetagot tartalmaz, ahol több Super ED, ED, DSA, valamint EDA kialakítást kapott. Ezeknek köszönhetően minimálisra csökkenthető a színhiba, vagy a geometriai aberrációk. Természetsen a ZERO bevonat sem maradt ki a formulából, ami a szellemképeket, becsillanásokat eliminálja, s így a kontrasztot is erősíti. Az objektív legnagyobb nagyítása 0,42-szeres, a legkisebb tárgytávja 23 cm (a teljes zoomtartományban!). Azokkal a vázakkal, amelyekben elérhető a funkció, az M.Zuiko 8-25 mm F4 PRO fókuszrétegezésre is használható.

Amint azt fentebb említettem az M.Zuiko 8-25 mm F4 PRO igen terjedelmes szigeteléssel lett ellátva, így por- és cseppálló, valamint -10°C-ig fagyálló is: a gyártó állítása szerint a termék az IPX1 szabványnak megfelelően zárt rendszerű. A frontlencsét fluorin bevonattal látták el, ami taszítja a szennyeződést és könnyen tisztítható. A tervezéskor ügyeltek arra, hogy az objektív egyszerűen szűrőzhető legyen. Az M.Zuiko 8-25 mm F4 PRO szűrőmenete 72 mm átmérőjű. A tubuson az AF/MF kapcsolója mellett találunk egy felprogramozható L-Fn gombot is, amihez a váz menüjéből választhatunk ellátandó funkciót.

Képek forrása: OMDS sajtóközlemény

Az M.Zuiko 8-25 mm F4 PRO-hoz gyárilag jár a napellenző (LH-76E) is, így azt nem kell külön beszerezni hozzá. A lencserendszer július elejétől lesz megvásárolható, ára bruttó 369 990,- Ft. Amennyiben a vásárlást követően beregisztráljuk a terméket a my.olympus-consumer.com oldalon, úgy a garanciaidő hat hónappal meghosszabbítható.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...