5-tengelyes képstabilizátor és 2,35x optikai zoom érkezett az Oppo műhelyéből

A kínai Oppo egy sor olyan új technológiát mutatott be, amelyekkel majd az okostelefonokban találkozhatunk: újgenerációs RGBW képérzékelő, 85-200 mm közti folyamatos zoomra képes optika, 5-tengelyes képstabilizátor, illetve képernyő alatti kameramodul.

Kép forrása: Oppo

Hihetetlen tempóban fejlődik az okostelefonok képalkotó részlege! Az Oppo új technológiái lassan tényleg okafogyottá teszik a csúcskompaktokat is, hiszen már az optikai zoomról és a fizikai (tehát nem elektronikus) képstabilizációról sem kell lemondanunk a legújabb okostelefonokban. Az új zoomegység üveg és műanyag lencsetagokat egyaránt tartalmaz, de találunk két ultra-vékony, csúcs-precíziós aszférikus üvegtagot is az optikai formulában, szóval a képminőségre sem lehet sok panaszunk. A lencsetagok nagyon pontos mozgatásáért egy TMR szenzor felel, így már a folyamatos, fokozatmentes zoomolás sem marad vágyálom többé.

Kép forrása: Oppo

Az új fejlesztésű, „következő generációs” RGBW képérzékelő a fényérzékenység és a színhűség terén görbít nagyot: a gyártó 60%-kal nagyobb fényérzékenységet, 35%-kal alacsonyabb zajszintet, és pontosabb színvisszaadást ígér akár rossz megvilágítású témák esetében is. A színhűség elsősorban a bőrtónusok leképezésében lehet fontos.

Kép forrása: Oppo

Az Oppo új, 5-tengelyes optikai képstabilizátora giroszkópot használ a mozgás felismeréséhez. A rendszer a giroszkóp adatait elemzi, majd azok függvényében végzi a kompenzáló mozgást a szenzor és az optika részéről. Az új OIS technológia háromszor akkora mozgást képes végezni, mint korábbi képstabilizációs technológiák a mobilokban. A képérzékelő mozgásának pontosságára jellemző, hogy az 2 mikron körül alakul. Esti, éjjeli felvételeknél a rendszer a korábbiaknál akár 65%-kal jobban teljesít.

S végül, de nem utolsósorban jöjjön pár szó a kijelző alatti kameráról, amely a kijelzőnek egy 400 ppi felbontású területe alatt kapott helyet. Érdekessége ennek a kameramodulnak, hogy áttetsző vezetékezést kapott, és teljesen áttervezték a korábbiakhoz képest a mérnökök. A képminőséget javítják továbbá az Oppo által fejlesztett új, több tízezer fotóval betanított „MI” algoritmusok, ahol helyet kapott a diffrakció-csökkentés, a kondenzáció-csökkentés („párás kép” kiszűrése), a HDR képalkotás, valamint az automatikus fehéregyensúly.

Alábbi videóban maga az Oppo szakembere számol be a jövő mobilos képalkotó technológiáiról:

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...