USB Hub kollekció a HAMA kínálatából – ha kifogynál az USB-ből..

200103 – USB-C Docking Station

A HAMA 200103 már sokkal inkább egy asztali számítógépekhez való USB hub. Kialakítása és levehető, csúszásmentes gumitalpai is arra utalnak, hogy ennek az elegáns, kecses kialakítású készüléknek az íróasztalon van a helye. A számítógéppel való összeköttetést egy lecsatolható kábel biztosítja. Igaz, ez igen rövid (20 cm), de ha igényünk van rá, „tetszőleges” hosszúságú (legfeljebb 3 m) USB-C/USB-C vezetékkel helyettesíthetjük.

Ahogyan az a hub előlapján látható, összesen négy darab USB-A 3.2 Gen1 és egy darab USB-C 3.2 Gen1 PD (ezen keresztül tölthető a rácsatlakoztatott telefon, táblagép stb.). A másik USB-C aljzat a PC-vel való összeköttetésre van fenntartva.

A HAMA 200103 – USB-C Docking Station egyik végében található az RJ45-ös Ethernet aljzat. Ez szintén gigabites csatlakozást kínál a világháló, vagy a belső hálózatunk felé. A 200103 pluszfunkciója a kártyaolvasó részleg, ami egy microSD és egy SD nyílást tartalmaz (maximum 2 TB kapacitású kártyákat kezel).

A tesztelés során rendesen megkínoztam szerencsétlent, hiszen a portokat nem csak egyenként, hanem együttesen is leterheltem. A rácsatlakoztatott eszközök közt szerepelt SSD, SD és microSD kártya, pendrive, és külső kártyaolvasó. Íme, ennek a mérésnek az eredménye:

Kattints!

698/699 MB/mp adatátviteli sebességet értek el az eszközök egyszerre – bár az 5 Gbps-tól ez még messze van, valószínűleg a CrystalDiskMark nem szerette az egyszerre többszörös futást. Másolgattam a külső eszközökről keresztbe-kasul, minden flottul ment. Egyenként is végeztem méréseket, melyek az alábbi eredményekkel zárultak:


Ez a SanDisk Extrém microSD kártyája volt a microSD foglalatban


Ez a SanDisk Ultra microSD kártyája volt a microSD foglalatban


Ez a SanDisk Extrém 300 MB/mp sebességű SD kártya volt az SD foglalatban


Ez a külső SSD volt: a PC-hez USB-C aljzaton keresztül csatlakoztatva, a hubra USB-A-ba dugva

A HAMA 200103 – USB-C Docking Stationt az előző oldalon leírt Ethernet kábellel rácsatlakoztattam az internetre, ahol a megszokott 945/41 Mbps eredményt produkálta. Sajnos, képernyőképet nem készítettem erről a mérésről.

A HAMA 200103 – USB-C Docking Station (ára brt. 27 000,- Ft körül) előnyei a rengeteg USB aljzat mellett a HDMI, az Ethernet csatlakozó és a kártyaolvasó egység. Előny továbbá, hogy a számítógéppel való összeköttetést akár saját, nem kizárólag 20 cm és nem kizárólag USB-C kábellel hajthatjuk végre. Tetszett a készülék dizájnja és a gumival bevont talpak is előnyére váltak a hubnak. Hátrányként csak a kissé filigrán kialakítást tudnám felemlíteni.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...