USB Hub kollekció a HAMA kínálatából – ha kifogynál az USB-ből..

200102 – USB-C Multiport + Stand

Eggyel magasabb kategóriában indul a HAMA USB-C Multiport + Stand (200102) hubja, ami összesen három darab USB-A, egy darab USB-C (mind USB 3.2 Gen1), egy D-SUB VGA, egy HDMI, illetve egy RJ45 Ethernet csatlakozót is felsorakoztat. Csakúgy, mint kisebbik társa, a 200102 is beépített USB-C kábellel csatlakoztatható számítógépünkhöz.

Ennek az eszköznek az egyik plusz szolgáltatása, hogy beépített telefon/táblagép állványt is kínál, így a rácsatlakoztatott eszközt (töltés) kényelmesen használhatjuk például filmnézéshez, vagy böngészéshez.

A D-SUB VGA csatlakozóra pedig rá is csavarhatjuk két oldalt a monitorkábelt, így biztosan nem csúszik ki a helyéről használat közben a vezeték. A HDMI mama-csatlakozó itt is teljes méretű, nincs szükség további konverterekre (ezen keresztül a 4096 x 2160 pixeles képméret érhető el).

Az USB aljzatok a hub két oldalában találhatók, míg az RJ45-ös Ethernet az eszköz hátoldalára lett helyezve a monitoraljzatok mellé. A készülék egyébként gigabites hálózatot kínál, amit lentebb le is teszteltem.

A HAMA 200102 portjainak tesztelése ugyanúgy zajlott, mint a 200107 esetében; az USB-A mellett az USB-C aljzatot is teszteltem, de a helytakarékosság jegyében csak az USB-A eredményeit teszem fel, mert a két mérés újfent szinte számazonos lett.

Mivel a monitorok csatlakozása teljesen egyértelmű, és már az előző oldalon kifejtettem a működést és a konfigurálást, ettől most eltekintek – csupán a D-SUB aljzat adott egy újabb lehetőséget régebbi monitor csatlakoztatására. De térjünk is rá az Ethernet tesztelésére! Ehhez CAT6 Ethernet kábelt használtam (3 méteres hossz, előre szerelt „gyári”), illetve a gigabites internet előfizetésemet tettem próbára (1000/42 Mbps):

A speedtest.net oldalon az összes szervert kipróbáltam, amit feldobott nekem legördülő menüben a rendszer; minddel közel azonos eredményt értem el, aminek átlaga a fenti képernyőképen látható. Csakúgy, mint a többi hub modell esetében, úgy ennél a terméknél is vegyük figyelembe a sebességhatárt, ami 5 Gbps – ezen osztoznak a hubra csatlakoztatott eszközök!

A HAMA 200102 – USB-C Multiport + Stand (ára brt. 19 000,- Ft körül) esetében az USB portok mellett további előny a hálózat és a kétféle video jelkimenet, valamint az „állvány” funkciói is hasznos lehet utazásaink során. Ez a hub sem igényel sok helyet, még akár ingzsebben is elfér. Hátrányok: valamivel kisebb terhelhetőség (60 W maximum).

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...