Hámokat, pántokat, hevedereket mutatott be a Vanguard – nem csak fotósoknak!

Bevallom, nem is tudtam, hogy a Vanguard teljes hámrendszert is tart a kínálatában, ezért nem egyfélét, hanem kapásból négyet hoztam el magammal bemutatóra. A gyártó ezeket a pántokat és hevedereket nem csak fotósoknak, hanem természetjáróknak is ajánlja – mindjárt mutatom is, hogy miért!

A legkisebb, legegyszerűbb modell, a Vanguard VEO Optic Guard WS egy csuklópánt, ami bőrrel bevont poliuretán anyagból készül és igen strapabírónak tűnik. Közös eleme az összes modellnek az úgynevezett „rögzítő rendszer”, ami szabadalmaztatott klipzáras gyorskioldóval működik. Mindegyik termékhez több ilyen rögzítő fület mellékelnek, így van tartalékba is, ha nem csak egy eszközt szeretnénk a pántokhoz csatolni. No, de lássuk ezt a VEO Optic Guard WS-t:

Amint fent, a fotón látszik, ezzel a csuklópánttal biztonságosan „viselhetjük” fényképezőgépünket, sétapálcánkat, monopodunkat, távcsövünket – egyszóval bármit, aminek van rögzítő füle, amibe befűzhető ez a klipzáras gyorskioldó. Természetesen a csuklópánt méretét igény (és csuklóvastagság) szerint beállíthatjuk, így vékony kislány, vagy testépítő egyaránt használhatja azt. Ha a „PUSH” feliratú gombot megnyomjuk, nyomva tartjuk, akkor a klipsz kivehető a helyéről, azaz lecsatolható a pántról. Ez az összes hevedernél így működik.

A Vanguard VEO Optic Guard NS első ránézésre egy egyszerű szíjnak tűnik, de tulajdonképpen egy nyakpánt, aminek mindkét végén található egy-egy a gyártó gyorsreteszéből. Ezt a pántot is használhatjuk binokulárral, vagy fotómasinával. Természetesen a hosszát ennek is egyénre szabhatjuk, így senkinek sem lesz túl hosszú, vagy fojtogatóan rövid. A Vanguard szakemberei valódi bőrrel vonták be ezt a legfeljebb 2,5 kg-ig terhelhető szíjat, aminek saját tömege csupán 120 gramm. Akinek nem tetszik a klasszikus fekete, az a nálam járt barna színben is megvásárolhatja.

Már jóval komolyabb modellnek tekinthető a VEO Optic Guard Harness, ami „bebújós” hámrendszert alkot. A fenti képen is látható a viselés módja, gyakorlatilag úgy kell felvenni, mintha egy mellénybe bújnánk bele. A Vanguard ezt a hámot is többféle felhasználáshoz ajánlja, de mivel a teherbírása csupán 1 kg (szerintem azért elbír ez többet is, de a gyártói adat az irányadó, ehhez tartsuk magunkat mindenképp), én elsősorban természetjáróknak adnám binokulárok viselésére. Persze, ha egy kisebb MILC rendszerrel indulunk városnéző körútra, akkor is roppant hasznos és kényelmes útitársunk lehet ez a szett, amihez összesen négy klipszet kapunk.

A Vanguard VEO Optic Guard H DLX volt a Tripontból elhozott szortiment legkomolyabb tagja: a széles, neoprén alapú vállheveder csúszásmentes belső béléssel van ellátva, ami maximális kényelmet biztosít akár hosszabb túrákon is. A rendszer tartalmaz egy kivehető mellkas-pántot, ami mozgás (séta, kocogás stb.) közben is összetartja a vállhevedert, ami tovább növeli a komfortérzetet, továbbá két extra hosszú hurkot a távcső, vagy fényképezőgép rögzítéséhez. A VEO Optic Guard H DLX terhelhetősége is 2,5 kg, saját tömege 240 gramm. Számomra ez volt a kedvenc, jól éreztem magam benne a fotósétán.

Mind a négy termék megvásárolható a Tripont Foto Video Kft. szaküzleteiben, a csuklópánt (VEO Optic Guard WS) ára bruttó 10 900 Ft, a VEO Optic Guard NS bruttó 15 900 Ft-ba, a VEO Optic Guard Harness bruttó 13 900 forintba, míg a Vanguard VEO Optic Guard H DLX bruttó 19 900 forintba kerül. Ajánlom mindegyiket természetjáró fotósoknak, madárlesőknek!

Vanguard hámok és pántok

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...