Megjelent az Insta360 Flow

Az Insta360 bemutatta legújabb fejlesztését, a Flow-t, ami eltérően a többi népszerű termékétől nem egy 360°-os gömbkamera, hanem egy kézi gimbal (stabilizátor) okostelefonokhoz, amit felvérteztek némi mesterséges intelligenciával is. A gyártó azt ígéri, hogy a Flow hihetetlenül egyenletes mozgást tesz lehetővé, mozgóképeink biztosan nem lesznek remegősek, vagy bemozdultak – ezt garantálja a MI megtámogatta témakövetés. A Flow automatikus követést, 3-tengelyes stabilizátort, illetve egy beépített szelfi-botot kínál. 369 grammos tömegének és 7,9 x 16,3 x 3,6 centiméteres terjedelmének köszönhetően pedig kényelmesen elfér egy nagyobb zsebben is.

Kép forrása: Insta360

130 és 300 gramm közti okostelefonokkal használhatjuk a gimbalt, ami kompatibilis az iOS-szel, illetve számos Android operációs rendszert futtató eszközzel. „Akár a gyerek után fut, akár a bakancslistán szereplő következő állomáshoz utazik, a Flow mechanikus stabilizátora garantálja a rázkódásmentes felvételeket minden esetben. Kiváló ott, ahol az okostelefonok elektronikus stabilizálása gyakran csődöt mond, például gyenge fényviszonyok mellett, vagy zoomoláskor” – büszkélkedik a cég.

Kép forrása: Insta360

A Flow titkos összetevője a stabilizációs rendszerében rejlik, amely az Insta360 Deep Track 3.0 nevű mesterséges intelligencia hajtotta témakövető technológiájával párosul. A gyártó azt állítja, hogy az alkalmazott technológia lehetővé teszi a gimbal számára a témák valósidejű követését, s hogy a csuklói úgy forogjanak, ahogy azt a téma mozgása megköveteli. Erre többek közt a téma automatikus komponálása miatt van szükség.

Kép forrása: Insta360

A Deep Track 3.0 kapcsán az Insta360 három fő dolgot ígér: először is, a cég azt állítja, hogy gimbalja pontosabb, mint bármely más okostelefon-stabilizátor a piacon. A vállalat a „Person Re-Identification” nevű funkciót használja, hogy a követett személyt a felvétel során továbbra is nyomon kövesse a rendszer még akkor is, ha valami zavarja a tiszta rálátást. Az „All-Angle Tracking” funkcióval pedig akkor is folytatható a témakövetés, ha annak megváltozik az alakja mozgás során.

Másodszor, az Insta360 állítása szerint a Flow sokoldalúbb, mint más konkurens termékek, ami részben a zoomkövetésnek, a lassított mozgáskövetésnek és az élő módnak köszönhető – ez utóbbi videohívás, vagy élő közvetítés közbeni követésre szolgál egy másik alkalmazásban, például a FaceTime-ban, az Instagramban, vagy a TikTok-ban.

Kép forrása: Insta360

Harmadszor, az Insta360 illetékese azt mondja, hogy a Flow bombabiztos, mivel rendelkezik az úgynevezett Tracking Recovery funkcióval. Amikor egy téma kimozdul a kompozícióból, a Flow tovább tudja követni azt a nagyítással, vagy a mozgás irányának követésével.

A fentieken túl a Flow reagál a gesztusvezérlésre is, így állványra helyezve még akkor is vezérelhető, ha az „operatőr” épp a kamera előtt áll.

Kép forrása: Insta360

Az Insta360 Flow alsó része tartalmaz egy teleszkópos szelfi-botot, egy állványt, amely kinyúlik a fogantyúból, tartalmaz egy beépített 2900 mAh-s akkut, amely felvétel közben tölti az okostelefont, és egy vakusarut, ami lehetővé teszi az opcionális kiegészítők csatlakoztatását, mint például a mikrofonét. A 160 dollárért megvásárolható gimbal üzemideje kb. 12 óra egy töltéssel. Bővebb infó a gyártó weboldalán található.

Kép forrása: Insta360

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...