Ha épp gimbalt keresel a telefonodhoz, a DJI-nak van egy jó ajánlata

A DJI bemutatta legújabb, telefonokhoz tervezett gimbalját, az Osmo Mobiles 6-ot, ami immár a hatodik generációja a telefon-stabilizátoroknak. Az OM 6 továbbfejlesztett ergonómiával, nagyobb telefonokkal való kompatibilitással, illetve több új funkcióval (pl. ActiveTrack 5.0, Quick Launch funkció stb.) buzdít vásárlásra.

Kép forrása: DJI

Bár az OM 6 hasonlít elődjére, a markolata sokkal kényelmesebb lett, a kezelőszerveket könnyebben lehet elérni, ráadásul nagyobb lett a telefontartója, így a modern, nagy méretű telefonokkal is kompatibilis. Van beépített, kihúzható szelfirúd is, de a figyelem középpontjába az új forgóvezérlő került, amivel a zoomolást, vagy az élességállítást kontrollálhatjuk (a két funkció közt a forgókapcsoló megnyomásával válthatunk).

Kép forrása: DJI

Az ActiveTrack 5.0 segítségével kiválaszthatjuk a felvétel során követni kívánt témát (lehet állat, ember, jármű és más), amit aztán a gimbal mozgásával le fog követni. A Quick Launch funkció elsősorban az iPhone tulajoknak kedvez, ugyanis a gimbal automatikusan beáll középre és megnyitja a telefonon a Mimo alkalmazást, ha ilyen telefont rögzítünk a stabilizátor tartójába.

Kép forrása: DJI

A beépített státuszkijelző is új csakúgy, mint a módválasztó gomb, amivel ellenőrizhetjük az akkumulátor töltöttségét, illetve megtudhatjuk, milyen módban van a gimbal. A gomb nyomkodásával az alábbi felvételi módok között léptethetjük a rendszert: Follow (követő), Tilt Lock (dőlés lezárása), FPV (szabad mozgás, ahol a gimbal követi a kéz mozgását), illetve SpinShot (forgófelvétel). Ezeken kívül választhatjuk még a timelapse, a DynamicZoom, a Gesture Control (vezérlés gesztikulálással), Panorama és Story Mode módokat.

Kép forrása: DJI

A DJI Osmo Mobile 6 már meg is vásárolható, ára 160 dollár. A gyártó weboldala errefelé található.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...