Panasonic DC-G9II – hazaértem!

Külsőségek II. oldal

A fényképezőgép profi szintű használhatóságát az is jelzi, hogy nem csak egy, hanem két memóriakártya foglalata van, amelyek mindegyike – csakúgy, mint a G9 esetében – kompatibilis az UHS-II sebességkategóriájú SD (SDHC, SDXC) kártyákkal.

A Panasonic DC-G9II csatolófelülete javarészt a váz (hátulról nézve) bal oldalára került, két fedél rejti azokat a kíváncsiskodó tekintetek elől. A felső fedél alatt a mikrofon és a fejhallgató aljzata, az alsó fedél alatt pedig a HDMI és az USB csatlakozó található. A markolati résznél a memóriakártyák ajtaja és a vezetékes távvezérlő található.

A Panasonic DC-G9II áramforrása a váz markolatában helyezkedik el. A fotógép alján egy duplareteszes rendszer tartja helyén az akkumulátort, hogy az szállítás, „zötyögés” közben se pottyanjon ki helyéről.

Egyébként a készülék fenéklemezén a szokásos kép fogad: az optikai középvonal alatt látjuk a fém állványmenetet (szerencsére már egyre kevesebb gépen található műanyag menet), majd mellette jobbra, gumifedél alatt a portrémarkolat csatlakozóit. Az akkufedélben, gumidugóval fedett nyílás a vezetékes áramforrás kábelének lett kialakítva.

A fényképezőgép tetőlemezének kialakítása, illetve az ott található kezelőfelület is némileg eltér a G9-étől. Az EVF púpjától balra, külön tárcsával állíthatjuk be a „képtovábbítási” módokat; az EVF-től jobbra a módválasztó tárcsa, valamint a szokásos nyomógombok és vezérlők láthatók. A készüléket immár nem a kioldó köré illesztett kapcsolóval lehet be és ki kapcsolni, hanem a módválasztó alá helyezett vezérlővel.

Még egy pillanatra visszatérve a fotómasina hátoldalához: a kijelző – ahogyan azt már fentebb említettem – kihajtható és elforgatható mechanikát kapott. Szerintem ez a legpraktikusabb megoldás, bár ha csatlakoztatva vannak vezetékek a vázhoz, akkor valamivel körülményesebb a panel használata.

A gyártó hazai képviseletétől egyébként a Leica DG Vario-Elmarit 12-60 mm F2.8-4 Asph. objektívet kaptam a váz mellé, ami méretében és súlyában tökéletesen illik hozzá. Jó opció lehet még például a 12-35 mm F2.8, bár annak átfogása valamivel kisebb.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...