Megérkezett a következő csúcs-kalandkamera a DJI-tól

A DJI bemutatta legújabb csúcskategóriás kalandkameráját, az Osmo Action 5 PRO-t. AZ újonc – csakúgy, ahogyan elődje, a 4-es modell – egy 1/1,3”-os képérzékelő köré épül, de a gyártó elmondása szerint ez most egy új lapka, nem a régi kamerákból mentették át a chipet. Az Action 5 PRO 4:3 oldalarányú videókat is képes 4K felbontással akár 120 kép/mp-es frekvenciával rögzíteni, de a gyártó ígérete szerint az ötös modellnek kiemelkedően jó a zajszintje, rossz fényviszonyok közepette is jeleskedik a képminőség terén.

Kép forrása: DJI

Kapunk is ehhez egy úgynevezett „SuperNight” módot, amivel 4K felbontásban 16:9 képaránnyal 30 kép/mp-es képfrissítés valósítható meg. Ehhez a mostanság oly’ divatos MI-t hívják segítségül, ami itt a zajcsökkentésért felel (remélhetőleg nem álmodik hozzá a jelenethez nem létező elemeket). Elérhetővé vált végre a gyártó témakövető rendszere, ami vloggoláshoz lesz majd igencsak hasznos. Ezt használva a kamera a kijelölt személyt a kép közepén tudja tartani, s ha kell, a kompozíciót is változtatja ehhez. Azonban digitális képvágás szükséges a munkavégzés során, így a maximális felbontás itt csak 2,7K lehet.

Kép forrása: DJI

Állóképeket 40 MP-es felbontásban rögzít a 10 x 7,5 mm felületű szenzor, tehát négyszer akkora a kínált felbontás, mint a 4-es modellnél. A DJI azt állítja, hogy ez a kis kamera 13,5 FÉ dinamikaátfogásra képes. A szenzorra egy 155°-os látómezővel rendelkező F2.8-as optika rajzol, ami minimum 35 cm-es tárgytávolságot tesz lehetővé. Az Osmo Action 5 PRO akkuja is tovább bírja szusszal, ami nem is csoda, hiszen maga az akkumulátor is nagyobb – fizikailag és teljesítményre egyaránt: akár 4 órás üzemidő is elérhető. Az újdonság ráadásul még keményebb legény lett: már -20°C-ig tűri a hideget, búvártok nélkül is 20 méter mélyre vihetjük a víz alá.

Kép forrása: DJI

Bár van a kamerában egy 47 GB-os beépített tároló, a microSD kártyákkal akár 1 TB-ra is növelhető a kapacitás. Van WiFi 6 modul, USB-C aljzat, de a kijelzők is nagyobbak, nagyobb fényerejűek, mint korábban. A DJI Osmo Action 5 PRO mától megvásárolható, a standard szett ára 350, míg az Adventure Combo kit 450 dollárért vihető. Bővebben a DJI honlapján lehet olvasni a kis ördögről.

Kép forrása: DJI

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...